Yvonne sloopt tijdschrift Chantal Janzen: ‘Dit is ronduit walgelijk’

Yvonne Coldeweijer vindt dat het tijdschrift van Chantal Janzen de plank volledig misslaat. “De mening van Gaby Blaaser ging al te ver, maar deze walgelijke column gaat alle perken te buiten!”

Yvonne Coldeweijer en Chantal Janzen © YouTube, RTL

Chantal Janzen heeft ervoor gekozen om influencer Gaby Blaaser groot op de cover te zetten van de zwangerschapseditie van haar tijdschrift &C. Ze krijgt uitgebreid de ruimte om te vertellen dat ze geen regulier post-bevallingslijf accepteert. “Na deze zwangerschap moet ik zo snel mogelijk mijn Instagram-lijf weer terug.”

In de bres voor Gaby

Het lijkt er volgens critici op dat Gaby drukker is met haar lijf dan met haar kindje. Zo zegt ze ook nog: “Ik ben serieus al een plan aan het maken voor nepborsten na m’n bevalling. Ik wilde ze nooit, maar nu ik zie hoe mooi en vol ze zijn, denk ik toch dat ik eind 2024 ergens op een tafel lig.”

Deze uitspraken hebben Gaby flink wat kritiek opgeleverd, omdat veel mensen vinden dat ze verkeerde prioriteiten stelt. Daar is &C-columnist Carmen Felix boos over. Zij heeft een hele column geschreven waarin ze Gaby verdedigt: “Wat kan het jou nou aan je reet roesten wat Gaby Blaaser met haar tieten doet na haar zwangerschap?”

Yvonne gaat los

Niet veel, maar wél dat ze dat zo uitgebreid etaleert in het tijdschrift van Chantal Janzen, vindt juicekoningin Yvonne Coldeweijer. Zij vindt dit een volstrekt verkeerd signaal naar zwangere vrouwen. “Dat &C überhaupt een podium wilde bieden aan de ziekelijke mening van Gaby Blaaser, vond ik al stuitend”, zegt ze op haar juicekanaal.

Ze vervolgt: “Maar dat deze clickbait (want dit interview was gewoon ordinair scoren) ook nog eens wordt uitgemolken door middel van deze walgelijke column van deze meid, gaat gewoon alle perken te buiten. Een bevalling en het moederschap is een van de mooiste dingen die de natuur ons vrouwen heeft gegeven.”

Slappe column

Daar moet je volgens Yvonne zuinig mee omgaan. “Wat straal je uit door deze bizarre mening van Gaby te etaleren? Dat we niet mooi genoeg zijn terwijl we er net een kind uit hebben geperst? Dat we niet de natuur even zijn gang mogen laten gaan? Dat we niet eerst even mogen wennen aan het 24/7 zorgen voor een baby?”

Ze vervolgt: “Dat Gaby zichzelf dit aandoet vind ik erg, maar dat jullie ook nog haar mening promoten met deze slappe column is echt ongekend.”

‘&C slaat plank mis’

Het is logisch dat Gaby zoveel kritiek krijgt, vindt Yvonne. “De reactie van de moeders op het interview vind ik gezond en helemaal terecht. Gelukkig dat moeders zo hebben gereageerd. Als je na je bevalling binnen drie weken weer strak wil zijn, focus je je namelijk op totaal verkeerde dingen.”

“Dan heb je een verstoord zelfbeeld en dat hoort een magazine niet te promoten. &C slaat hier wat mij betreft volledig de plank mis en dit had ik absoluut nooit verwacht van zo’n vrouwvriendelijk blad. Shout out naar alle moeders.”

Instagram

De bewuste cover van &C:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaby Blaaser wil na haar bevalling zo snel mogelijk haar 'Instagram-lijf' terug. Verkeerde prioriteiten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen