Wolter Kroes haalt uit naar Jandino Asporaat: ‘Hij zoekt aandacht’

Wolter Kroes haalt behoorlijk hard uit naar collega-artiest Jandino Asporaat. Hij heeft het idee dat de cabaretier om aandacht verlegen zit nu hij openlijk twijfelt aan 9/11 en de maanlanding.

Wolter Kroes en Jandino Asporaat © SBS, RTL

Dorpsgekken heb je overal en natuurlijk ook onder BN’ers. Volgens critici is ook Jandino Asporaat van het padje af. Hij is volgens Tim Hofman lid geworden van de ‘Ik Stel Alleen Maar Vragen-brigade’. De komediant twijfelt tegenwoordig bijvoorbeeld aan de maanlanding en aan de aanslagen op 9/11.

‘Jandino wil aandacht’

Kennelijk acht Jandino zichzelf belangrijk genoeg om die zaken in twijfel te trekken. Volgens Job Knoester is hij ofwel knettergek óf op zoek naar een manier ‘om aandacht te genereren’. “En dat doe je met extreme dingen.”

Wolter Kroes is het met Job eens. Hij geeft als lid van Story’s prominentenpanel een kort maar krachtige mening: “Ik denk niet dat dit echt Jandino’s mening is. Hij lijkt te zoeken naar aandacht.”

Belediging

Luv’-beroemdheid Marga Scheide vindt het schandalig dat Jandino zich op deze manier heeft uitgelaten. “Jandino’s mening vind ik een belediging voor alle nabestaanden van 9/11.”

Daar is Tineke de Nooij, de gedumpte bestie van Gordon, het helemaal mee eens: “We hebben al de holocausttwijfelaars en in dat rijtje horen ook mensen thuis die twijfelen aan de maanlanding en 9/11. Schande!”

En Dries Roelvink laat weten dat je met opmerkingen over 9/11 ’toch voorzichtig moet blijven’.

Complotfuik

Telegraaf-columniste Kitty Herweijer leeft mee met Jandino. “Er is weer eens een BN’er gesneuveld in de complotfuik van het internet”, schrijft ze in haar column. De maanlanding en 9/11? “Allemaal fake, zegt hij vanuit zijn nieuwe groepje mensen dat ’zelf onderzoek doet’.”

Jandino geniet sinds zijn verzet tegen het coronavaccin veel steun uit bepaalde hoek. “Ik vind de decadentie van deze types ongekend”, zegt Kitty. “Dat mensen met bizar veel geld op de bank, die niets dan lof krijgen hun hele carrière, bij het eerste zuchtje tegenwind totaal de weg kwijtraken en zichzelf een misplaatst slachtoffercomplex aanpraten.”

Nitwits

Het coronavaccin was juist een zegen, aldus Kitty. “Het zijn niet de nitwits die zelf onderzoek doen, die een wereldwijde pandemie hebben weten in te dammen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jandino Asporaat is volgens Tim Hofman lid van de de Ik Stel Alleen Maar Vragen-brigade. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen