Fidan Ekiz: ‘Als Jack van Gelder mij h**r noemt, sloop ik hem!’

Fidan Ekiz zou het onacceptabel vinden als Jack van Gelder haar zou uitschelden voor ‘h**r’, zoals hij bij een collega heeft gedaan. “Dan nuttigde hij nu zijn ontbijt uit een rietje”, grapt ze.

Jack van Gelder en Fidan Ekiz © SBS, NPO

Jack van Gelder ligt onder vuur vanwege twijfelachtige gedragingen in zijn tijd bij NOS Sport. Naast het badincident, heeft hij een toenmalige collega ook meermaals een ‘h**r‘ genoemd en ervoor gezorgd dat zij uit het team van verslaggevers voor het EK Voetbal gezet werd. Het schelden leverde hem een officiële waarschuwing op.

Ontbijt uit rietje

Jezelf laten uitkafferen door een collega zou Fidan Ekiz dus nóóit pikken, schrijft ze in haar column voor Vrouw. Al heeft ze er begrip voor dat je niet altijd mondig kunt zijn. “Het is de angstcultuur. De baasjes grijpen niet in. The show must go on. En jij ook niet, want je collega steunen, betekent kennelijk dat je er straks zelf ook slecht op staat.”

“En dus is het slikken of wegwezen”, vervolgt ze. “Of, erger, je gaat gelóven dat je je aanstelt. Jouw waarneming wordt als het ware ontkend. ‘Misschien is het toch niet zo erg wat hij zei…’ Als Jack van Gelder mij of mijn dochter ’h**r’ had genoemd, dan nuttigde hij nu zijn ontbijt uit een rietje. Grapje!”

Agressieve Fidan

Ook als het geen grapje is zouden we het onmiddellijk geloven, want Fidan blijkt een behoorlijke driftkikker te zijn. Dan gaat het niet over het feit dat ze in het afgelopen jaar tweemaal live op televisie het bloed onder de nagels vandaan haalde bij haar knipperlichtliefje Wierd Duk, maar over het recente taxi-incident.

Fidan is namelijk in een straatruzie beland met een taxichauffeur, bekende ze onlangs. “Soms verbaast het me dat ik nog niet aan de nationale schandpaal ben genageld à la Glennis Grace. Echt, ik heb het in me.”

Oppassen

Tv-collega’s kunnen dan ook maar beter oppassen met Fidan, want het lontje is kort. Heel kort. Bij haar hoeven tv-sterren die last hebben van ‘zelfoverschatting en narcisme’ niet aan te kloppen.

“De golden boys van de televisie moeten presteren onder hoogspanning? Alsof ze voor de explosievendienst werken!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het grensoverschrijdend om een collega meermaals 'h**r' te noemen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen