Job Knoester bezorgd: ‘Jandino Asporaat is mogelijk knettergek’

Job Knoester houdt er serieus rekening mee dat Jandino Asporaat een psychisch probleem heeft. “Ik denk dat hij óf knettergek is óf een manier zoekt om aandacht te genereren.”

Job Knoester en Jandino Asporaat © SBS 6, NTR

Jandino Asporaat haalt sinds de coronapandemie regelmatig het nieuws met allerlei tegendraadse opvattingen met een anti-establishment karakter. Ditmaal zet hij in de podcast van een complottheorist vraagtekens bij de maanlanding en bij de terreurdaad op 9/11. Als Tim Hofman hem daarop aanspreekt, zegt Jandino dat hij ‘alleen maar vragen stelt‘.

Klinkklare onzin

Het komt voor Johan Derksen niet als een verrassing, zegt hij in Vandaag Inside. “Die nam ik al langer niet serieus. Wat mij opvalt is dat mensen de meest verschrikkelijke dingen roepen in een podcast en dat wordt allemaal geaccepteerd, want het is een podcast. Als je dat hier aan tafel doet, dan zou je gewoon iedere avond een proces aan je broek hebben.”

Je moet zo’n Jandino helemaal niet serieus nemen, zegt Johan. “Die jongen slaat toch klinkklare onzin uit? Die jongen is al jaren een beetje van de leg, hè? Die doet alleen maar rare dingen.”

Knettergek

Presentator Sam Hagens, die invalt voor Wilfred Genee, lijkt te suggereren dat Jandino een beetje aan het doorslaan is. “Ik heb hem een tijdje geleden bij HLF8 gehad en toen ging het vooral over wantrouwen in de politiek, maar toen kwam hij niet met dit soort theorieën.”

Tafelgast Job Knoester uit daarop zijn zorgen. “Ja, maar ik denk dat die jongen óf knettergek is óf hij zoekt een manier om aandacht te genereren en dat doe je met extreme dingen.”

Alles mislukt

Dat laatste is ook een mogelijkheid, denkt Johan. “Kijk, al zijn tv-programma’s zijn mislukt en dan ga je gewoon gekke dingen doen om aandacht te trekken.”

Zelf vindt Jandino het maar gek dat hij ‘geen vragen mag stellen’. Eén ding is in elk geval zeker en dat is dat Jandino lijdt aan zelfoverschatting. Áls er al discussie moet worden gevoerd over de maanlanding en 9/11, dan zijn de opvattingen van Judeska wel de láátste waarop het Nederlandse volk zit te wachten.

Twitter

Jandino probeert met schijtlollige tweets om de discussie over zijn twijfelachtige optreden in een complotpodcast te verstommen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nog even en Jandino Asporaat vraagt zich af of de aarde wel rond is. Knettergek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen