Rutger Castricum laatste die Rutte sprak voor historische ziekmelding

Rutger Castricum is de laatste die minister-president Mark Rutte in het openbaar heeft gesproken voor zijn historische ziekmelding. “Het is echt raar. Ik heb helemaal niets gemerkt.”

Mark Rutte en Rutger Castricum © PowNed

Mark Rutte is voor het eerst in zijn twaalf jaar premierschap ziek. Het debat dat gisteren op de planning stond over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen is daarom doorgeschoven naar vandaag, om elf uur. “Het is volkomen uniek dat Rutte ziek is, het is zelfs nog nooit eerder gebeurd”, weet politiek verslaggever Mats Akkerman van BNR.

Rutger merkte niets

Vlak voor de historische ziekmelding van Rutte, sprak de premier nog met politiek journalist Rutger Castricum. “Het is echt heel raar, want ik heb hem vanmorgen… Ik denk dat ik de laatste man ben die hem heeft gesproken”, reageert hij in de talkshow HLF8, die gisterenavond werd uitgezonden op SBS 6.

Rutte zat zo’n beetje de hele dag op de wc ‘omdat ik waarschijnlijk iets verkeerds heb gegeten’. Rutger: “Ik heb helemaal niets aan hem gemerkt eigenlijk. Dat is heel apart. Hij was redelijk fit en was ook aardig en kwam natuurlijk wel weer met zijn gebruikelijke antwoorden.”

‘Wordt u er ziek van?’

HLF8-presentator Sam Hagens: “We hebben er beeld van. Het was dus op dat moment nog niet bekend dat hij ziek was, maar jouw eerste vraag was wel weer heel toepasselijk.”

Rutger tegen Rutte: “Het gaat natuurlijk steeds over die kloof: mensen die niet begrijpen wat hier gebeurt. U zal er zo langzamerhand wel een beetje ziek van worden. Maar begrijpt u eigenlijk zelf nog wel wat er allemaal gaande is?”

De premier: “Dat hoop ik, ja.”

Buikloop

Sam vindt het niet gek dat Rutger niets kon zien aan Rutte. “Het ding is bij buikloop of voedselvergiftiging: dan zie je het niet, maar hij loopt wel heel snel.”

Rutger: “Ik zag geen spoor!”

Medegast Filemon Wesselink: “Het is de eerste keer dat hij ziek is, hè?”

Sam: “Dat gebeurt nooit.”

Yesim Candan: “Ik vind hem er wel echt ziek uitzien. Ja, echt niet goed.”

Rutger sprak met Rutte voor zijn tv-programma De Hofbar op NPO 2. Daar keken gisterenavond laat 305 duizend mensen naar.

Fragment

Consternatie over zieke Rutte:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie zou Mark Rutte kunnen opvolgen als premier, indien VVD weer de grootste wordt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen