Daan Boom kan door televisiewerk niet meer normaal over straat

Daan Boom, wie kent hem niet? Hij is tegenwoordig zó’n grote ster dat hij niet eens meer normaal over straat kan. Of naar een festival. “Ik wil me dat soort dingen niet laten ontnemen.”

Daan Boom © Stijn Ghijsen

De in Nederland wereldberoemde presentator Daan Boom vertelt in een hartverscheurend interview met het AD dat er door zijn bekendheid definitief een einde is gekomen aan zijn normale leven. Waar hij ook gaat of staat: íedereen herkent hem. En dat begint aan hem te knagen. Het is een worsteling, vertelt hij.

Niet naar festivals

Even normaal naar een festival gaan zit er voor deze Daan niet meer bij. “Mijn vriendin vindt het eigenlijk al niet meer leuk om met me naar een festival te gaan, ze kan daar niet echt ‘met mij’ zijn. Ik vind dat wel pijnlijk, maar wil me dat soort dingen ook niet laten ontnemen.”

Het is lastig om een oplossing te vinden, zegt hij. “Nee zeggen als iemand vraagt of-ie op de foto mag, vind ik tegelijkertijd wel heel moeilijk. Voor mij is het misschien de twintigste keer dat iemand het vraagt, maar de persoon in kwestie denkt: hé, gezellig, die ken ik ergens van.”

Foto’s weigeren

Daan kan de mensen nauwelijks van zich af slaan. Hij experimenteert nu met het weigeren van foto’s en handtekeningen bij publieke evenementen. “Met carnaval heb ik het wel gedaan, foto’s op een vriendelijke manier weigeren. Daar reageerden mensen eigenlijk heel relaxed op.”

Kan Daan op deze manier eigenlijk wel genieten van zijn roem? Lastig, mijmert hij. “Op tv kijken er ook mensen mee die helemaal niet om dit programma gevraagd hebben, dat is spannend. Tegelijkertijd zeg ik ook steeds tegen mezelf: zeik niet zo, Daan. Geniet ervan. Wees blij dat je dit podium krijgt.”

Wie is dit?

Door naar de belangrijkste vraag: wie is Daan Boom? Volgens Wikipedia is dit een ‘Nederlandse presentator, programmamaker en komiek. Ook is hij artiest onder de naam The Dean’. Daar is nog geen Wikipedia-pagina van.

Het bekendst is Daan volgens de online encyclopedie van het programma Streetlab en als kandidaat in Maestro. Poeh, dat is inderdaad een behoorlijk waslijst. Is dat alles? Nee! “In de zomer van 2021 viel Boom in als radio-dj op NPO 3FM.”

Pray for Daan

Hé, hier klopt iets niet. Radiomaken op 3FM en niet meer normaal over straat kunnen? Er luistert niemand naar die zender! Volgens EenVandaag-ster Lammert de Bruin hebben we hier dus te maken met een dramaqueen. “Pray for Daan”, twittert hij sarcastisch.

Journalist Roel Geeraedts: “Wie is dit?”

Lammert: “Geen idee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Weet u wie Daan Boom is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen