Rutger Castricum reageert op enorme flop: ‘Nog niet goed genoeg’

Rutger Castricum maakt momenteel een van de grootste flops van de publieke omroep. Wat vindt hij daarvan? “Ik ben er ook wel heel kritisch op. Het is nog niet wat het zijn moet.”

Rutger Castricum © PowNed, SBS

Het nieuwe programma van de door Vandaag Inside omarmde Rutger Castricum is een ongelooflijke flop. Na 199 duizend en 301 duizend kijkers, keken er eergisteren slechts 265 duizend mensen naar Taxi Castricum. Daarmee is de tv-show waarin hij prominente Nederlanders naar hun plaats van bestemming rijdt een megaflop.

Totale flop

RTL Boulevard-verslaggever Joost Maiburg spreekt van een ‘slechte score’ en tv-deskundige Tina Nijkamp noemt het zelfs een ’totale flop’. In de commerciële doelgroep 20 tot 54 jaar is het al helemaal kommer en kwel met slechts 3,9 procent marktaandeel.

Ongekend slecht, aldus Tina. “Rutger scoort daarmee het slechtst van alle programma’s op NPO 1. En zelfs nog lager dan Alles is Muziek”, zegt ze, wijzend op de megaflop van Marieke Elsinga.

Rutger reageert

Rutger, die in de eerste drie afleveringen met Rico Verhoeven, Luca Marks en Raymond Mens heeft rondgereden, werd er gisterenavond mee geplaagd in Vandaag Inside.

Presentator Wilfred Genee zuigend: “Je doet toch niet veel op tv of wel? Je hebt weinig tijd voor werk. Zijn er nog programma’s die je maakt waar mensen naar kijken op dit moment?”

Rutger doet alsof zijn neus bloedt: “Ik maak redelijk veel programma’s nu, ja.”

‘O, echt waar?’

Wilfred: “O, echt waar?”

Rutger: “Ja, ja, ja. Ik maak De Hofbar elke week, ik maak Taxi Castricum.”

Dan maakt Wilfred duidelijk waar hij naartoe wil: “265 duizend kijkers.”

Rutger: “Het moet nog wel groeien, vind ik. Het is nog niet goed. Ik ben er ook wel heel kritisch op. Het is nog niet wat het zijn moet.”

‘Het is moeilijk’

Johan Derksen: “Ik denk dat je met zo’n taxi totaal afhankelijk bent van het type gast dat je hebt.”

Rutger: “Ja, en dat is een beetje moeilijk, want het concept is eigenlijk een prominente gast van die week en die kiezen natuurlijk altijd voor de talkshows. Daar moet je dan een beetje de tijd voor krijgen. Gelukkig hebben we bij de NPO tijd zat. Daar zijn de kijkcijfers eigenlijk alleen belangrijk als ze goed zijn. Dat scheelt wel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Een eigen talkshow voor Rutger Castricum?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen