Fidan Ekiz belandt in straatruzie, passant haalt partijen uit elkaar

Fidan Ekiz, de 46-jarige presentatrice van Op1, is in een zeer ernstige straatruzie met een taxichauffeur beland. Een passant moest tussenbeide komen om de twee weer tot bedaren te krijgen.

Fidan Ekiz © BNNVARA

Het incident met Fidan Ekiz vond enige tijd geleden plaats. De presentatrice bekent het voorval in haar column bij Vrouw, mogelijk om berichtgeving op juicekanalen voor te zijn. Ze geeft toe dat ze de confrontatie zelf heeft uitgelokt. “Een tijd terug vloog ik een taxichauffeur aan”, schrijft ze.

Heftige straatruzie

Wat is er volgens Fidan precies voorgevallen? “Ik had hem ’oplichter’ genoemd en zijn kenteken gefotografeerd. Woedend stapte hij uit, rende op me af. In plaats van te de-escaleren dook ik erin alsof mijn leven ervan afhing.”

De presentatrice heeft onbeheerst en ongetemd gereageerd. “We gingen he-le-maal los totdat iemand ons uit elkaar haalde. Overstuur en schor belde ik mijn zus: ‘Oh man, het was zó lelijk.'”

Fidan Grace

Het klinkt als de straatruzie die Glennis Grace jaren geleden had voor de camera van de Amsterdamse stadszender AT5. En dat geeft Fidan zelf ook toe. “Soms verbaast het me dat ik nog niet aan de nationale schandpaal ben genageld à la Glennis Grace. Echt, ik heb het in me.”

Het is geen geheim dat Fidan een conflictzoeker is. Ze heeft een knipperlichtrelatie met Wierd Duk en zat vorig jaar een aantal keer met hem aan de talkshowtafel van HLF8. Daar zocht ze ook ontzettend de confrontatie met hem op, wat leidde tot gekibbel op televisie. Inmiddels zijn de twee weer uit elkaar.

Humeurig

Hoe komt het dat Fidan af en toe zo teugelloos is? De talkshowhost wijt het zelf aan het winterweer. Ze heeft namelijk last van ‘seizoensgebonden stemming’. “Ik ben een veel leuker en gelukkiger mens wanneer de zon schijnt.”

Fidan kan heel onredelijk zijn als het koud en bewolkt is. “Ik ben dan moe, chagrijnig, geïrriteerd, overgevoelig, ongeduldig. Terwijl ik van nature al een flinterdun filter heb.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Fidan Ekiz belandt in een straatruzie. Onhandig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen