Rachel Hazes krijgt klap na klap: ‘Ze is gewetenloze lijkenpikker!’

Rachel Hazes heeft in een noodkreet laten weten dat ze ontzettend down is, maar ondertussen blijft ze klap na klap incasseren. Het houdt maar niet op. “Ze is een gewetenloze lijkenpikker!”

Rachel Hazes © NPO

Het lijkt erop dat de felle kritiek van Johan Derksen de druppel was voor Rachel Hazes. Ze heeft gisteren in de late middag namelijk een heel emotioneel relaas op Instagram (zie onderstaand) geplaatst, waarin ze men lijkt op te roepen om wat gas terug te nemen. “Ik vraag mij af of men zich realiseert wat hiervan de impact is.”

‘Hoe slaap je?’

Voor veel mensen is het echter zo klaar als een klontje: Rachel zou onterecht hebben gegraaid uit de erfenis van wijlen André Hazes. Het is op z’n minst merkwaardig dat ze pas na zijn overlijden, dus tijdens de afwikkeling van de erfenis, besloot om haar verzoek tot scheiding in te trekken. Dat had ze echter beter vóór André’s overlijden kunnen doen.

André had namelijk in zijn testament staan dat Rachel niets zou krijgen als er tijdens zijn overlijden zo’n procedure zou lopen. “Ze zou al die jaren hebben geweten dat ze geld uitgaf dat haar kinderen toekwam. Hoe slaap je dan? Hoe kijk je jezelf in de spiegel aan?”, vraagt Vrouw-columnist Hester Zitvast zich af.

Ontmaskering

Hester begrijpt er niets van dat Rachel alles op het spel zet voor wat centen. “Ze heeft willens en wetens een risico genomen en krijgt nu met de gevolgen te maken. Dat is niet verliezen, dat is krijgen wat je toekomt.”

Zelf zou Hester liever berooid in een hutje op de hei zitten dan dat ze haar kinderen zou moeten missen. “Ik probeer het me voor te stellen, hoe ik ooit een financiële keuze maak waardoor ik het risico loop het contact en de band met mijn kinderen te verliezen.”

Lijkenpikker

Columnist Jan Dijkgraaf is nog veel meedogenlozer voor Rachel. Hij noemt haar in zijn Briefje van Jan een ‘gewetenloze lijkenpikker’. “Een vrouw die steelt van haar eigen kinderen? Een vrouw die de papieren die dat aantonen tot op de dag van vandaag met een behulp van een legertje aan advocaten probeert weg te houden van haar eigen kinderen?”

Hij vervolgt: “Serieus? En je dan niet doodschamen? Dan je kinderen dwingen om bijna twintig jaar later via de rechtbank de waarheid te achterhalen en te krijgen waar ze recht op hebben? Echt? Dan kan ik eigenlijk maar één ding zeggen. Ik ben blij dat André Hazes dit allemaal niet meer hoeft mee te maken.”

Luuk en Rob

Luuk Ikink en Rob Goossens, de sterren van RTL Boulevard, vinden het vooral gek dat Rachel net doet alsof haar kant van het verhaal nog komt. “Zij heeft in principe natuurlijk gewoon haar verhaal kunnen doen, want die rechtszaak is al afgelopen en wacht nu op een uitspraak. Ze heeft het natuurlijk al kunnen doen”, zegt Luuk.

Volgens Rachels mediavertegenwoordiger Guido den Aantrekker moet je dat testament van André niet zo letterlijk nemen, maar ‘ook naar de geest kijken’. Dat wordt lastig, denkt Luuk: “Het gekke is dat ze zegt dat ze niet in echtscheiding lag met André Hazes, maar de papieren zouden laten zien dat het wel zo was.”

Statement

Het statement van Rachel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De zorgen over Rachel Hazes nemen toe. Tijd dat men gas terugneemt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen