Ronald Molendijk zegt Shownieuws af: ‘Omdat Mark Rutte komt’

Ronald Molendijk heeft wel eens een uitzending van Shownieuws afgezegd, omdat minister-president Mark Rutte daarin zijn opwachting zou maken. “Ik trek dat als mens heel erg slecht.”

Ronald Molendijk en Mark Rutte © SBS 6, NPO

Als je als politicus in verkiezingstijd denkt dat je met Koffietijd het ergste wel hebt gehad, moet je ook nog eens door naar Shownieuws. Ook minister-president Mark Rutte zat daar twee jaar geleden in aanloop naar de verkiezingen. Hij trof er naast Airen Mylene en Bart Ettekoven ook partijgenoten Albert Verlinde en Frits Huffnagel aan.

Ronald zegt af

Het was dus een thuiswedstijd voor Rutte, maar dat had niet veel gescheeld. Eigenlijk zou Ronald Molendijk daar namelijk hebben gezeten. “Ineens wisten politici ons te vinden en toen kwam meneer Rutte langs en toen heb ik mezelf voor die avond maar afgemeld. Dat was gewoon geen leuke televisie geworden”, zegt hij aan tafel bij HLF8.

Hoezo dan? “Ik dacht: dit gaat niet leuk worden. Dan wordt het gewoon stompzinnig van mij gefrustreerd hakken op iemand die de hele tijd in mijn optiek liegt en bedriegt. ‘Functie elders’ en noem al die schandalen maar op. Hij blijft er maar mee wegkomen en ik trek dat gewoon als mens heel erg slecht.”

Kwartje van Kok

Gaat Ronald binnenkort stemmen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen? “Nee, ik ben zó teleurgesteld in de politiek. Die mensen liegen en bedriegen alles aan elkaar. Misschien weten de meeste mensen het niet meer, maar je had bijvoorbeeld het kwartje van Kok. Dat was heel eventjes en nooit meer teruggezien! Dat soort beloftes!”

Frits Wester, politiek journalist van RTL Nieuws, wijst Ronald terecht. “Kijk, dat is dan grappig zo’n misverstand. Wat ze gedaan hebben: ze hebben de accijnsverhoging die er normaal gesproken zou zijn vanwege de inflatie niet door laten gaan tot 25 cent, dus op die manier is er geen verhoging van een kwartje meer gekomen.”

Goed informeren

Zo’n Ronald moet zich beter informeren, vindt Frits. “Dus eigenlijk heeft iedereen het wel teruggekregen. Als je je niet goed informeert, dan ga je zeggen: ‘Ja, iedereen bedriegt.’ Lees eerst je stukken en weet waar het echt over gaat.”

Ronald: “Ik kijk hier echt niet naar, ik word hier echt onpasselijk van. Het is namelijk constant beloven: we gaan dit en dat doen. Dan komt er een coalitie en dan zijn ze het vergeten.”

Fragment

Mark Rutte twee jaar geleden in Shownieuws:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ronald Molendijk zegt Shownieuws af omdat Mark Rutte langskomt. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen