Jan Slagter woest na gala: ‘Dit zijn Instagram-prijzen!’

Geplaatst op vr 09 okt 2020 om 8:00

Jan Slagter is behoorlijk over de zeik nu Tim Hofman de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator van het jaar heeft gewonnen. De terechte winnaar zou André van Duin zijn geweest. Dat briest de baas van Omroep MAX op Twitter. Tim liet niet alleen de coryfee van de seniorenomroep, maar ook Beau van Erven Dorens achter zich. Beau gaf op de rode loper al aan dat hij vindt dat de prijs naar André moet gaan en daar is Jan het helemaal mee eens. Hij vindt het een gênante vertoning.

Jan ergert zich al langer groen en geel aan het tv-gala, maar hij vindt het nu echt een lachertje worden. “Dit is echt ongelofelijk: met alle respect voor Tim Hofman, maar André van Duin is de beste presentator! Ik roep al jaren dat het hele systeem van stemmen niet klopt! #fail.

Het is gewoon niet zoals het zou moeten zijn, vindt Jan. “Het gaat mij niet om de ring, ik feliciteer Tim Hofman van harte! Maar Televizier Ster Presentator had naar André moeten gaan.”

Je kunt tegenwoordig alleen nog winnen als je populair bent op Instagram, meent de omroepbaas. “Het is geen publieksprijs meer, maar een Instagramprijs.

EenVandaag-gezicht Lammert de Bruin is het daarmee eens. “Ik vind het wel een grote schande dat André van Duin niks gewonnen heeft. Eigenlijk slaat dat nergens op. Maar Jan Slagter zei het al eens: oudere mensen stemmen niet.

Radio 2-dj Wouter van der Goes: “Dan was de avond wel compleet geweest idd!

Maurice Wijnen en Danny de Munk in koor: “Eens!

Qmusic-muziekbaas Rob Ester is het níet met Jan eens “Haha altijd leuk, slechte verliezers. En voor alle duidelijkheid: André van Duin is veel (o.a. Groot Komiek en een zeer sympathiek mens) maar echt niet per se ‘de beste presentator’.

Foto: Roland J. Reinders | MAX
43 Reacties op “Jan Slagter woest na gala: ‘Dit zijn Instagram-prijzen!’”


 1. Justin Cas

  Ga met pensioen samen met hamsterwang.

  De 2 loden leeuwen van de avond gaan naar hun.

 2. Holmaat

  Ok boomer

 3. Dejanne

  De gemiddelde NPO kijker kan zijn afstandsbediening amper hanteren, laat staan een instagram-account.

 4. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Stoppen met dit ‘gala’ is sowieso een goed idee.

  WKSVK heeft er geen minuut van gezien en dat bevalt hem uitstekend!

 5. Liefhebbende Moeder

  Chantal Janzen is een stiefmoeder.

 6. Nelly den Heijer

  Justin Cas
  vr 09 okt 2020 om 8:07

  Waarom maak jij je zo druk over Angela de Jong? Je kunt Op1 ook een keer overslaan als je haar niet mag!

 7. Karbonade

  Juist Jan!
  We moeten weer terug naar de tijd van de briefkaarten.
  Gezellig naar het postkantoor een briefkaartje kopen, je voorkeur op schrijven en de adresgegevens en dan netjes in de brievenbus deponeren.
  Op deze manier hebben de oudjes ook de mogelijkheid om te stemmen.

 8. Poe-Poe

  Hij heeft wel gelijk met veel volgers kun je dus gewoon winnen.

 9. Sven L.

  Of hij een slecht verliezer is, weet ik niet. Wel met Slagter eens dat dit ‘gala’ achteruit gaat. Maar die trend is een paar jaar geleden al ingezet.

 10. Poe-Poe

  Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat Boos wel een heel goed en leuk programma is.
  En Andre van Duijn tja, we leven niet meer in 1990.

 11. Jeroen

  Ik vind het erger dat Martien Meiland een Talent Awarf heeft gewonnen, die had naar Holly Brood of Bram Krikke moet gaan. Wat is Martien zijn talent dan?

 12. Lenze Kramer

  Ik ben het niet met Jan eens. Tim is een goeie presentator, ik denk ook de beste van de drie. André is een fantastische komiek, die een geweldig oeuvre heeft. Ik vind ook dat hij HHB heel leuk presenteert. Maar ik denk echt dat Tim een betere presentator is. Tim kan veel beter improviseren en heeft meer interactie met zijn onderwerpen.
  Sommige mensen worden blind van hun eigen gelijk, hè Jan Slagter?

 13. Ra de Maker

  Aldus ‘Kim Jung’ Slagter, de eenmansdirectie van omroep MAX. Zou goed zijn als men dat clubje van hem eens doorlicht. Vooral de externe geldstromen…

 14. Harry

  In de harde entertainmentindustrie moet je nou
  eenmaal over lijken gaan om je doel te bereiken…

 15. critikast

  Ik heb niet gekeken maar als ik gisteravond lees wie die prijsjes krijgt , ga ik al bijna over mijn nek. Vooral de journalistieke nitwit en vieze man Hoffman krijgt zoveel aandacht die hij niet verdient. Hij maakt programma’s over de rug van mensen die zich nauwelijks kunnen verweren , maar Hoffman lacht in zijn vuistje !

 16. Wyatt

  Wat een zure oude man is het ook.

 17. ome H

  Jan heeft gelijk

 18. Metje Ho

  De kijker heeft altijd gelijk!

  Gelukkig maar, want anders zou volgens Angela alleen RTL mogen winnen.

 19. Magnus Dickendorfer

  Eens met Jan. Andre had moeten winnen.

 20. Ikke

  Beste Jan Slagter, als u wilt dat Max kijkers gaan stemmen, kom dan met een tv-programma, gepresenteerd door André van Duin, dat oudere kijkers meeneemt op ontdekkingsreis in de digitale wereld van tegenwoordig. Leer uw achterban hoe ze computer en social media kunnen gebruiken en gij zult winnen.

 21. Eens Jan het is gedegradeerd tot flutprijs

  Programma en prijs is al jaren aan het wegzakken.

  Heeft geen enkele waarde meer is onzinnig en zonder kwaliteit.

 22. Smerig Zwijntje Geronimo

  Waar maakt hij zich druk om. Om een zelffelicitatieprijs nota bene.

 23. PeeWeeJee

  Achterhaald programma, wel mooi gemaakt, met twee zoetsappige presentatoren. Die Dione Stax, met die ,,gevouwen” handjes, kan die niet een keer iets ordinairs aantrekken om dat zoetsappige er een beetje af te halen? Samen met die Frits Sissing en de zoetsappige Volendamse klliek, is het zeer vermoeiend om naar te kijken. De Winnaar prima programma, met nadruk op programma, maar voor de rest was er weinig spannends aan met nagenoeg allemaal voorspelbare winnaars m.u.v. de programma’s van Jan Slagter, die structureel worden geboycot. Prima Jan, blijf van je afbijten en je verzetten tegen al dat Millennial-geleuter.

 24. Help

  Dit was voor het eerst dat in de Hofman hoorde. WC-eend ?

 25. robert

  Die hele ring is al lang dubieus. Hoezo is die Miljuschka van Wistginghuisen of zoiets opeens genomineerd? Ze komt pas net kijken en maakt onbenullige tv waar geen hond naar kijkt. Gelukkig was ze er zelf ook verbaasd over. Zelfde geldt voor de politievlogger. Het lijkt allemaal volstrekt willekeurig. Sowieso een tv prijs voor social media filmpjes heeft iets aanmatigends.

 26. Uiteraard Weer Niet Gekeken

  Ja Jan, je hebt volkomen gelijk. Deze a-sociaal media verkiezing al jaren een lachertje.

  Overigens is Beau de beste presentator van deze 3. En André Van Duin is aaibaar.

  Deze uitslag (3 prijsjes) wisten we al toen deze nobody Hofman werd genomineerd!

 27. Jan heeft een (diepte) punt te pakken!

  Miljuschka Witzenhausen als genomineerde is wel het dieptepunt.

 28. Marlies

  Robert, Miljuschka loopt al sinds 2002 in het tv-wereldje rond.

  Wat betreft de Politievlogger, Jan Willem had deze moeten winnen, heeft de meeste aanhang en abonnees en is ook al een paar jaar bezig.

 29. Keta Minek

  Hilarisch hoe serieus die mensen zichzelf en dat gala nemen. Alsof het echt iets betekenisvol is en een prestatie om een ‘prijs’ te winnen in tv land.

 30. Wyatt

  Hoezo had Andre moeten winnen? Die was leuk in de jaren 90. Nu kijken alleen bejaarden nog naar hem.

 31. Tobias

  Dat Tim Hofman nog tijd had om naar dat prijzengala te gaan. Moet hij nu geen zielige kindjes gaan ophalen met een bus of vliegtuig uit Armenië?

 32. gekkiebekkie

  Neem dit soort onzin toch niet zo serieus, of start een eigen prijsjesshowtje: De Max Televisie Prijzen Bokalen Show: stuur een brief naar Postbus 89 in Hilversum en stem op je favoriet! (winnaars: Erica Terpstra, Andre van Duin en de euvre Award gaat naar iemand van boven de 90.

 33. Tessa

  Eerst zeurt iedereen dat de jongeren geen tv meer kijken, dan wint iemand die populair is bij de jongeren, is het weer niet goed.

 34. Wilton

  Onterecht niet genomineerd als beste presentator: Fred Emmer en Robert Jensen.

 35. Sookie Stackhouse

  @Karbonade. Briefkaarten…….daar doen ze nog steeds aan bij MAX he!

 36. Bart

  Hij heeft terecht een punt al had hij misschien even moeten wachten met reageren. Dit kun je alleen maar veranderen door te blijven parten met AVROTROS.
  Misschien moet het gewoon de Televisie Ring/Sterren gaan heten vanaf volgend jaar en weg bij AVROTROS. Het zou mooi zijn als het echt een feestje van de kijker word en gemaakt door de NPO, RTL en Talpa samen. De winnaar van de ring moet het jaar daarna het gala organiseren. Stemmen op meer manieren, online, bellen, smsen en met bon in alle kranten en bladen.

 37. Mark

  De jeugd heeft/is de toekomst! Als zij niet stemmen, waren er helemaal geen winnaars geweest, want het merendeel van het NPO 1 publiek heeft niet eens de mogelijkheid om te stemmen. En briefkaarten bestaan ook al niet meer…

 38. gerard

  Wie neemt zo´n prijzenfeestje van tv mensen nu serieus. Ik heb er nog nooit naar gekeken, waarom zou ik.

 39. Koertwah

  De jongere generatie is niet in staat zonder hulpmiddelen een presentatie te houden. En dan toch een prijs krijgen, hoe bestaat het. Geen wonder dat de ervaren generatie daar moeite mee heeft.

 40. Ben

  Waarom noem je deze fletse vertoning een “gala”.

 41. opzouten

  Opzouten met dit nepgala, wat een schertsvertoning, tenenkrommend en die chantal kan mij gestolen worden, die vrouw heeft nu genoeg complimenten gehad, zwaar overdreven natuurlijk, maar verder krijgt niemand de kans in tv-land. Het is een gotspe.

 42. oldie

  Jan Slagter, stop hiermee ! Het leven is nu eenmaal niet eerlijk, doe gewoon lekker je ding en laat die koters hun gang maar gaan, wees wijs en laat het.

 43. Miriam

  Had je achterban dan opgeroepen om op André te stemmen. Maar misschien wonen er niet genoeg MAX-leden in Volendam want alleen die stemmen telden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.