André van Duin verbijstert met chantagezaak: ‘Het is iets heftigs’

André van Duin zorgt voor verbijstering met zijn onthulling dat hij aangifte heeft gedaan wegens chantage. Waar hij mee gechanteerd wordt is onduidelijk, maar: “Het moet iets heel heftigs zijn.”

André van Duin © Omroep MAX

Kijkcijferkanon André van Duin heeft, via zijn goede vriend Evert Santegoeds, in De Telegraaf bekendgemaakt dat hij aangifte heeft gedaan wegens chantage. Volgens zijn advocaten Geert-Jan en Carry Knoops wordt de presentator door een persoon vals beschuldigd en gechanteerd tot het betalen van een geldbedrag. Ze zeggen niet waarover het gaat.

‘Iets heel heftigs’

Het leidt tot speculaties. Patty Brard vraagt zich in Shownieuws af wat er aan de hand is. “Ik vind het heel heftig. Waar het hier precies om draait weten we niet. We hebben echt iedereen geprobeerd te bellen. Van de manager tot aan weet ik veel wie in zijn omgeving en niemand wil er wat over zeggen.”

Collega Bart Ettekoven: “Het moet iets heel heftigs zijn, want anders ga je natuurlijk niet meteen naar de politie en doe je aangifte.”

Presentatrice Airen Mylene: “We weten hier heel weinig van, maar dan gaat wel de gedachte met je aan de wandel, want als je gechanteerd wordt en je doet er aangifte van, dan moet er iets zijn wat er te chanteren valt.”

Haaks op elkaar

Patty vindt het een vreemde situatie. “Ik vind de aangifte en de valse beschuldiging haaks op elkaar staan een beetje. Als je aangifte doet van chantage, dan geef je eigenlijk toe dat er wat is, maar ik zit hier te speculeren en dat wil ik eigenlijk helemaal niet.”

Anouk Smulders: “Dat gaat natuurlijk iedereen doen. Zijn er beelden? Is er iets met zijn partner? Is er iets met zijn overleden man?”

Patty: “Ja, maar als je zegt: er is een valse beschuldiging, waarom doe je dan aangifte? Doe je dat dan alleen van chantage?”

‘Succes ermee!’

Ronald Molendijk vindt het ook gek. “Simpelweg gezegd zou je kunnen zeggen dat als iemand zegt: ‘Ik ga je chanteren, want ik heb foto’s van jou’, en die foto’s zijn er niet, dan kun je ook gewoon zeggen: ‘Succes ermee.’ Dat is een beetje het gevoel dat je bedoelt.”

Patty: “Als het om een verhaal gaat, dan kan het ook zijn dat André heeft bedacht: ik wil zelf de eerste klap uitdelen door meteen het openbaar te maken in plaats van dat de partij die hem chanteert het misschien wel bij een juicekanaal neerlegt of bij ons aan de telefoon hangt. Dan sta je eigenlijk al 1-0 achter en nu staat hij 1-0 voor.”

Bart: “Er zijn een aantal mensen die zeggen: zou het iets met zijn partner, met die Fernando, te maken kunnen hebben?”

Anouk: “Het feit is natuurlijk wel dat het echt héél heftig is, want anders maak je toch niet zo’n stap, lijkt mij.”

Frank verbijsterd

Frank Dane reageert in RTL Boulevard met verbijstering. “Ik kan bijna niet geloven dat je André van Duin kunt chanteren, toch? De liefste man van Nederland.”

Collega Rob Goossens: “Dat was dus ook mijn eerste reactie, dus ik was ook heel blij om te lezen dat ze ook zeggen dat het een valse beschuldiging is, dus het is niet iets dat hij een bepaald groot geheim met zich meedraagt en dat dreigt uit te komen. Je hoopt toch dat het iets luchtigs is.”

En advocate Clarice Stenger: “Het is blijkbaar zó ernstig dat het hem heeft doen besluiten om een advocaat in de arm te nemen en die hebben hem geadviseerd om naar de politie te gaan. Het zal dus wel iets serieus zijn denk ik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kunt u zich voorstellen dat er iets is waar André van Duin mee gechanteerd kan worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen