‘André van Duins chantagezaak gaat niet over hamsterkwestie’

De chantagezaak waar André van Duin in verwikkeld is geraakt gaat in elk geval niet over de veelbesproken hamsterkwestie. Dat laat Yvonne Coldeweijer weten in een statement op Instagram.

André van Duin © Omroep MAX, Roland J. Reinders

André van Duin is op dit moment de meest besproken celebrity van Nederland. Hij shockeerde vriend en vijand afgelopen weekend door te onthullen dat hij aangifte heeft gedaan wegens chantage. Waar hij precies mee onder druk gezet wordt is onduidelijk, maar volgens showkenners moet het ‘iets heel heftigs‘ zijn.

‘André is het niet’

Nu is het zo dat er al een tijdje een schandaal suddert over een BN’er die in het ziekenhuis zou zijn beland met een hamster in zijn achterwerk, maar juicekoningin Yvonne Coldeweijer ontkracht nu onmiddellijk dat dit iets met André’s chantagezaak te maken heeft. Hier gaat het volgens haar dus écht niet om. “Nee 😂”, zegt ze.

Yvonne heeft vlak na de jaarwisseling onthuld dat er een grote ster in het ziekenhuis is beland met een hamster in de anus. Ze wil niet zeggen om wie het gaat, maar ze heeft de bewuste naam wel per ongeluk genoemd in een podcast. Oud-politicus Boris van der Ham ontkent dat het om hem zou gaan. Volgens een historicus is het sowieso allemaal onzin.

‘Elke BN’er verdacht’

Flair-columnist Hester Zitvast vindt alle BN’ers desalniettemin een beetje verdacht, schreef ze onlangs. “Bij iedere BN’er die ik nu zie, denk ik: ‘Zou hij…?’ Dat is toch prachtig entertainment, of niet? Dus Yvonne: bedankt!”

Nu er opeens een BN’er opduikt die gechanteerd wordt, André dus, gaan bij de volgers van Yvonne direct alle alarmbellen af. Gelukkig kan ze dus ontkrachten dat het iets te maken heeft met de hamsterkwestie. Waar het wél over gaat, weet zelfs Yvonne niet: “Een vreemd verhaal… Lijkt me één van Nederlands liefste BN’ers… Of speelt er toch meer?”

Bloemkolen

De mensen speculeren erop los en ook GeenStijl heeft geen idee in welke hoek we het moeten zoeken. De satirische opiniesite kan maar een paar dingen bedenken, zoals: ‘Pizza was er al lang, wachten nergens voor nodig’, en: ‘Bloemkolen bleken in werkelijkheid van gemiddelde grootte’.

Alle gekheid op een stokje: volgens André’s boezemvriend Evert Santegoeds is het allemaal om te huilen. ‘André van Duin in nachtmerrie terechtgekomen’, kopt hij vandaag in De Telegraaf.

Showbizz verbijsterd

De hele showbizzwereld is volgens Evert verbijsterd. “Publiekslieveling André staat immers bekend als een van de meest vriendelijke en bescheiden mensen in het wereldje. En niemand kan zich ook maar iets voorstellen bij grensoverschrijdend gedrag van de man die geen vlieg kwaad lijkt te doen.”

Hij vervolgt: “In zijn lange carrière van meer dan vijftig jaar is André van Duin nooit eerder het middelpunt geweest van een rel of ruzie. (…) Zijn privéleven verliep ook altijd zonder schandalen, en het is niet duidelijk wanneer er dus iets zou hebben plaatsgevonden wat André nu chantabel zou kunnen maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André van Duin wordt gechanteerd. Denkt u dat hij beter kan zeggen waarmee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen