Luuk Ikink vindt Rachel Hazes te ver gaan met kroket-eis: ‘Absurd!’

Luuk Ikink denkt dat Rachel Hazes zich flink heeft vergaloppeerd met haar kroket-eis. “Je gaat toch niet een rechtszaak aanspannen omdat iemand je een gecremeerde kroket noemt?! Absurd!”

Rachel Hazes en Luuk Ikink © RTL

Alsof het tekort aan rechters in ons land nog niet groot genoeg is, houdt Rachel Hazes één van hen nu bezig met de vraag of zij wel of geen ‘gecremeerde kroket’ genoemd mag worden door Yvonne Coldeweijer. Het slaat door, vindt Luuk Ikink. “Je gaat toch niet een rechtszaak aanspannen omdat iemand je een gecremeerde kroket noemt?! Het is absurd.”

Luuk is verbijsterd

Luuk spreekt in zijn programma RTL Boulevard uit dat Rachel te ver gaat en zijn collega Aran Bade is het daar helemaal mee eens. “Ja, ik ben het met jou eens. Ik vind het eigenlijk belachelijk en ik deel daar de mening van Yvonne ook, die zegt: ‘Ik vind eigenlijk dat we hier de rechtsstaat niet mee moeten belasten.’”

Het verbaast Luuk. “Wat ik dus zo raar vind: Rachel Hazes is gewend aan roddelmedia, haar hele leven al, toch? Dat was vroeger ook zo, alleen toen stond het allemaal in de blaadjes. Ik bedoel: wat kan haar het nou schelen als er dingen worden verspreid die niet waar zijn? Ja, dat werkt dan toch ook een beetje zo?”

Rancuneuze Rachel

Aran denkt dat Rachel het vanwege al haar rancuneuze gevoelens gewoon niet meer helder ziet. “Ik heb echt een andere Rachel gezien vandaag. Ik ben na afloop even naar haar toegelopen en heb gevraagd of ik haar even kan spreken, desnoods zonder camera, maar dat wil ze niet. Ik denk dat het rancune is naar Yvonne. Het zit haar heel hoog.”

Luuk denkt dat Rachel de rechter helemaal niet nodig heeft om Yvonne van repliek te dienen. “Dan zou ze misschien eerder moeten zeggen: ‘Ik vind het gewoon vervelend dat mensen dat over mij zeggen.’ Zeg het gewoon in plaats van meteen zo’n heel circus.”

Bijna onaantastbaar

Misdaadjournalist John van den Heuvel vindt dit vervuiling van het juridische systeem. “Vanmorgen opende het NRC Handelsblad met het tekort aan rechters in Nederland en dan moet je je hierover gaan buigen…”

Aran: “Het voelt wel zo dat Yvonne bijna onaantastbaar is, want zij wint het sowieso. Ook als ze dit verliest. Dat is het gekke eraan, want zij heeft toch weer aandacht gehad.”

Luuk: “Zij staat daar met bravoure natuurlijk, want zij heeft het uiteindelijk sowieso gewonnen.”

‘Wat een vertoning!’

Ook de deskundigen van Shownieuws zitten meer in kamp-Yvonne. Zo zegt deskundige Iris van Lunenburg: “Wat een vertoning is dit! Hier is toch de rechtspraak niet voor bedoeld? Zonde.”

Sandra Schuurhof: “Er stond vandaag nog in de krant dat er een tekort is aan rechters…”

Iris: “Is ‘gecremeerde kroket’ een reden dat je naar de rechter gaat?”

En Hélène Hendriks in HLF8: “Die rechtszaak gaat eigenlijk nergens over. Dat is trouwens ook wat Yvonne Coldeweijer zegt, maar goed: Rachel heeft hem aangespannen.”

Tafelgast Kluun: “Het gaat nergens over, nee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rachel Hazes haar eigen imago alleen nog maar verder te gronde richt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen