Frans Klein mag niet naar diner Arjen Lubach: ‘Het is verboden’

Frans Klein, de in opspraak geraakte televisiebaas van de NPO, mocht gisteren niet dineren met Arjen Lubach. Zijn maatje Jan Slagter is daar woest over. “Ik vind het echt belachelijk!”

Frans Klein en Arjen Lubach © NPO

Al jaren en jaren ligt de uiterst machtige NPO-baas Frans Klein onder vuur, maar dit keer lijkt het menens. De tv-bobo is op non-actief gezet vanwege zijn rol in het schandaal rond De Wereld Draait Door, de talkshow waar redactieleden nog nét niet over de knie moesten. Ondanks die controverse wilde hij gisteren toch naar een gezellig tv-feestje gaan.

Rustig diner

Schouderklopjes slurpende BN’ers en tv-figuren verzamelden zich gisteren bij de uitreiking van de Mediapersoon van het Jaar-prijs, voorheen bekend als Omroepman- of Omroepvrouw van het Jaar. De bokaal ging niet, zoals werd verwacht, naar Tim Hofman maar naar Arjen Lubach, die – als hij daar genoeg energie voor heeft – een dagelijkse talkshow maakt.

Het is een traditie dat de winnaar, in dit geval Arjen dus, een diner krijgt aangeboden met de oud-winnaars van de prijs. Maar het was gisteren stil aan tafel. Heel stil, stelt oud-winnaar Tina Nijkamp op Instagram. Ze wijst op afwezige namen als John de Mol, Linda de Mol, Matthijs van Nieuwkerk, Jeroen Pauw en Eva Jinek. Vrijwel allemaal in opspraak.

Frans Klein-verbod

En Frans Klein was er dus ook niet. Die had ongelooflijk veel zin om zijn buikje te vullen tussen al zijn soortgenootjes, maar hij werd keihard teruggefloten door de NPO, waar men opeens behoorlijk streng voor hem is.

Bondgenoot Jan Slagter onthult het voor de camera van Shownieuws: “Frans Klein wilde komen, maar die mocht niet komen van de voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO, die hem heeft verboden hiernaartoe te gaan. Dat vind ik echt belachelijk. Hoe schaadt dat het onderzoek? Hij was hier graag geweest, maar hij mocht helaas niet komen.”

‘Gecanceld!’

Wat?! Frans is gewoon gecanceld, roept presentatrice Tooske Ragas. “Ik haat het woord, maar hij is gewoon gecanceld voor dit feestje, voordat er überhaupt een uitspraak van wie dan ook is geweest.”

Collega Bart Ettekoven: “Maar door zijn eigen mensen, hè? Niet door de organisatie. Door een NPO-voorzitter is gezegd: ‘Jij gaat niet.’”

Al met al was het volgens Bart een sober diner. “Er waren best een aantal lege stoelen bij dit feest.”

Onterechte winnaar

Het verbaast Angela de Jong ondertussen vooral dat Arjen in de prijzen is gevallen. Zij zegt bij Jinek: “Ik ben enorm fan van Arjen Lubach en ik vind zijn programma’s echt fantastisch, maar de Mediapersoon van 2022 was toch wel Tim Hofman. Of je hem nou leuk, arrogant of vervelend vindt of niet… Hij was wel de mediapersoon van het jaar.”

Wat vindt die mediapersoon er zelf eigenlijk van dat al die tv-grootheden verstek lieten gaan bij zijn eetfeestje? Arjen reageert open te staan voor iedereen: “Ik heb ze nog niet zien binnenkomen, maar ik heb altijd zin om met iedereen een goed gesprek te voeren, ongeacht wie het is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Frans Klein is geweerd bij dit omroepdiner?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen