Matthijs van Nieuwkerks val was al voorspeld: ‘Hij is zó creepy!’

Het wordt misschien wel het verschrikkelijkste weekend in het leven van Matthijs van Nieuwkerk: morgen gaat de Volkskrant hem finaal afslachten. En dat was allang voorspeld. “Hij is zó creepy!”

Matthijs van Nieuwkerk © RTL

Heel Hilversum houdt zijn adem in. Raken we morgen één van de grootste tv-sterren van het land kwijt aan het cancelhoekje? Het zal vroeg in de ochtend blijken, als het langverwachte en naar verluidt shockerende Volkskrant-onderzoek naar Matthijs van Nieuwkerk gepubliceerd wordt in de krant.

Creepy

De val van Matthijs was al lang geleden voorspeld, schrijft de Story deze week. De Viva liet in 2007 namelijk een hele serie oud-minnaressen van de De Wereld Draait Door-presentator aan het woord en die waren alles behalve mild. Eentje voorspelde al dat hij op een gegeven moment grandioos door de mand zou vallen.

Deze ex-minnares: “Hij is echt zo creepy. Hij liegt alles aan elkaar, over simpele dingen, maar ook over heavy dingen. Als je je vrouw, je minnaressen en ook nog eens alle andere mensen om je heen voorliegt, moet je een keer door de mand vallen.”

Door de mand

Dat moment is nu aangebroken, aldus de Story. “Dat moment lijkt aanstaande: de afgelopen maanden heeft de Volkskrant aan een vernietigend artikel over Matthijs gewerkt en op het gebied van zorgvuldigheid bepaald niet verzaakt; het artikel staat immers al maanden in de steigers.”

Waarom het allemaal zo lang duurt? De Volkskrant is uiterst zorgvuldig, weet de Story. Het blad spreekt van ‘de volgens velen meest journalistieke krant van Nederland’. “De wederhoorfase blijkt langer te duren dan verwacht en misschien zelfs wel gehoopt.”

Niet enthousiast

Matthijs zal bloedchagrijnig door zijn woning lopen, vermoedt de Story. Het naderende Volkskrant-artikel zal waarschijnlijk ook keihard binnenkomen bij zijn kinderen. “Net als Matthijs’ kinderen zal ook zijn vriendin Martha de naderende publicatie met weinig enthousiasme ontvangen.”

Gaan we Matthijs na morgen ooit nog terug zien op televisie? Het antwoord ligt vroeg in de ochtend op de deurmat.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u benieuwd naar de Volkskrant-onthullingen over Matthijs van Nieuwkerk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen