Francis van Broekhuizen heeft geen medelijden met Marco Borsato

Francis van Broekhuizen roept in talkshows altijd heel politiek correct dat we geen oordeel zouden moeten vellen over BN’ers waar een aangifte tegen ligt, maar gisteren deed ze dat zélf bij HLF8.

Francis van Broekhuizen en Marco Borsato © SBS 6, RTL

BN’ers kiezen zeer bewust voor een vak waarin ze extreem afhankelijk zijn van hun imago. Het risico op imagoschade is ingecalculeerd in de extreem hoge gages die de sterren vangen. Als ze onverhoopt te maken krijgen met iemand die aangifte doet, dan is het onderdeel van het spel dat er publicitaire en dus imagotechnische gevolgen zijn.

Francis grijpt in

Eén van die gevolgen is dat zo’n aangifte tot in den treure besproken wordt in showrubrieken en aan talkshowtafels. Verwerpelijk, vindt Francis van Broekhuizen dat. “Dat vind ik steeds een beetje moeilijk in die talkshows. Mag ik dat even zeggen?”, kakelde ze gisterenavond aan de talkshowtafel van HLF8.

Het ging in HLF8 over de vervolging van Thijs Römer. “Dan gaan we allemaal speculeren wat er zou kunnen zijn gebeurd”, aldus Francis. “Dat moeten we nu toch gewoon door die rechter laten uitzoeken?”

Beetje hypocriet

Daar kan medegast Frans Duijts zich wel in vinden: “In de tussentijd staan als die carrières stil. Marco Borsato durft de straat niet meer op en Ali B is voorlopig even weg.”

Ah, over hun vermeende wangedrag wil Francis dan weer wél speculeren: “Ja, ik weet niet of we daar nou moeilijk over moeten doen. Die kinderen zitten ook jaren met narigheid. Ik snap wel dat die carrières… Dat is allemaal heel erg, maar die kinderen die misschien echt jaren met die narigheid zitten, dat vind ik dan toch wel even een tik erger…”

Babbelen

Francis krijgt haar boemerang vervolgens recht in het gezicht terug. Frans: “Dat zeg je heel goed: misschien.”

Dan beseft Francis dat ze zelf net zo hard aan het speculeren is. Het OM heeft immers nog niet eens besloten om Ali en Marco te vervolgen. “Ja, maar dat bedoel ik: we zitten steeds allemaal hier in de ruimte te babbelen, maar we weten niks, want we zijn er niet bij. Laat die rechter het uitzoeken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen