Bram Moszkowicz zet vraagtekens bij integriteit Tim Hofman

Bram Moszkowicz zet vraagtekens bij de integriteit van Tim Hofman. Hij laat overduidelijk blijken dat hij eraan twijfelt of de presentator écht niet geweten heeft van het wangedrag bij DWDD.

Tim Hofman en Bram Moszkowicz © RTL, SBS

Met zijn onthullende documentaire zorgde Tim Hofman er begin dit jaar voor dat de hele Voice-franchise van de buis werd gehaald door RTL 4. Nu ligt zijn eigen omroep BNNVARA onder vuur, óók vanwege grensoverschrijdend gedrag achter de schermen. Het betreft ditmaal De Wereld Draait Door, de vroegere hitshow van Matthijs van Nieuwkerk.

Bram dist Tim

Na het schokkende Volkskrant-artikel waardoor de samenwerking tussen Matthijs en BNNVARA abrupt ten einde is gekomen, buitelen prominenten over elkaar heen om te zeggen dat zijn wangedrag al jaren bekend was in het wereldje. Critici stellen dat Tim er als omroepprominent al helemaal van geweten moet hebben.

Bram Moszkowicz sprak gisteren in Shownieuws erg cynisch over Tim. De gevallen strafpleiter deed daar ook net alsof hij Tims naam niet kan onthouden: “Heeft die meneer die BOOS maakt nog gereageerd eigenlijk?”

‘Erg pijnlijk’

Collega Evert Santegoeds daarop: “Ja, die heeft gezegd: ‘Bij ons zijn er geen klachten binnengekomen en anders zouden we er zeker aandacht aan besteed hebben.’”

Hij vervolgt: “Het is natuurlijk voor BNNVARA ook wel heel erg pijnlijk dat dit gebeurt, want zij waren het die begin dit jaar alles op scherp gezet hebben en de Voice-rel hebben laten ontploffen. Vervolgens blijken ze in de eigen gelederen ook weinig orde op zaken te hebben gesteld.”

Vraagtekens

Bram zet daar vervolgens opzichtig vraagtekens bij: “Wat hij eigenlijk zegt is dat die meneer… Ik ben die naam altijd kwijt.”

Presentator Manuel Venderbos: “Tim Hofman.”

Bram cynisch: “Ja, Tim Hofman. Hij zegt dat hij nooit heeft geweten dat er bij die redactie het een en ander niet klopte?”

Evert: “Nee, hij is geen abonnee op Privé en Revu geweest. De afgelopen jaren is daarin toch wel het een en ander over geschreven. Ze hadden echt wel veel eerder aan de bel kunnen trekken.”

‘Het is nonsens!’

Tim ergert zich aan de suggestie dat hij het DWDD-wangedrag door de vingers heeft gezien. “Dit is nonsens. Er gingen volgens mij altijd wat geruchten rond via media, die kende ik, net als jullie. Ook geen meldingen gehad bij BOOS, zoals dat bij TVOH wel geval was”, twittert hij.

Hij vervolgt: “En wie denkt dat wij daar voor weg zouden kijken omdat we onze eigen broodheer niet voor de schenen zouden durven schoppen herinner ik graag aan de niet malse brief die we met BOOS aan onze zenderbaas (toen Kunzeler) schreven in Parool, 2016.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen