André Hazes jr. ziet brief uitlekken: ‘Keiharde sneer aan Monique’

André Hazes jr. ziet de brief uitlekken die hij op de avond van hun liefdesbreuk voorlas aan Sarah van Soelen. Het epistel wordt voorgelezen in een nieuwe video van juiceduivel Yvonne Coldeweijer.

André Hazes jr. en Yvonne Coldeweijer © Instagram, SBS

Het is geen geheim dat Sarah van Soelen niet de meest stabiele persoon op aarde is, maar op de avond van de liefdesbreuk met André Hazes jr. liep het echt he-le-maal uit de hand. Nadat de volkszanger zijn breakup letter voorlas, deed Sarah ‘iets ontzettend ergs‘. Zó erg dat het zelfs voor Yvonne te ver gaat om dat op straat te gooien.

Sneer aan Monique

Nu, dik een jaar later, is die bewuste brief in handen gekomen van Yvonne. Ze leest hem integraal voor in haar nieuwste juicevideo (zie onderstaand). Er vallen twee dingen op: ten eerste heeft André het buitensporig veel over zichzelf en ten tweede deelt hij een keiharde sneer uit aan zijn knipperlichtverloofde Monique Westenberg.

André in de brief: “De laatste zeven jaar heb ik een relatie gehad met iemand (Monique, red.) die mij en de wereld om mij heen bewust klein hield, die mij dusdanig heeft gemanipuleerd dat ik bijna vier jaar niet met mijn moeder en zus sprak, dat ik op een veel te jonge leeftijd vader werd terwijl ik zelf nog een kind was.”

Yvonne kan het niet geloven. Ze zegt: “Wauwwww! Wauwww! (…) Dat is toch wel echt jouw zaad hoor.”

‘Wat?! Serieus?’

Het punt dat André in de brief wil maken, is dat hij na zijn ‘gevangenschap’ bij Monique tijd nodig heeft om zichzelf te ontdekken: “Ik was jong en mijn wereld zo klein gemaakt dat ik eigenlijk geen eigen wereld meer had. Alleen die van haar. Ik moest dus rekening houden met haar gevoelens en geluk, want als ik haar kwijt zou raken had ik helemaal niks meer.”

Yvonne: “Wat?! Serieus?! Ik denk wel dat hij dit meent.”

André legt Sarah vervolgens uit dat hij over de hele wereld wil gaan ontdekken wat voor muziek hij wil gaan maken. “Ik vind dat ik samen met mijn band tot de top behoor.”

Yvonne: “Hij denkt echt dat hij Elvis himself is, hè? Hij heeft letterlijk één hit. Ik ken geen liedjes van André Hazes. Alleen Leef.”

Elvis Hazes

Yvonne vindt het ongekend dat André alles zó enorm op zichzelf betrekt. “Wow, dit is echt wel lijp. Dat je het met iemand uitmaakt en dat je hele brief gaat over hoe een grote ster je bent. Dit kan gewoon echt niet. Ik zweer het je: als iemand dit aan mij zou voorlezen terwijl hij het met me uitmaakt… Echt, ik zweer het je: f*ck off! Nooit meer terugkomen! Niet in mijn buurt komen! Dit vind ik zó egocentrisch.”

Ze vervolgt: “Ik snap echt dat Sarasoel over de psycho was. Die is zo gemindf*cked. Je moet gewoon dit soort mensen niet geloven, die sporen niet. Deze gozer heeft écht een steekje los.”

Wie is het lek?

Privé-journalist Evert Santegoeds vindt het een smeuïge brief, zegt hij in de podcast Strikt Privé. “Het geeft een beetje aan hoe de verhoudingen zijn en hoe hij omgaat met vrouwen. Het verdient allemaal geen hele mooie prijs.”

Zijn collega Jordi Versteegden vraagt zich af wie dit heeft gelekt aan Yvonne. “Er gaan nu namen op als Rachel, want die is op dit moment niet goed met André. Hoe groot acht jij die kans dat zij dit zo doen?”

Evert: “Ik zie haar tot veel aan staat, maar ik weet niet of zij hier iets mee te winnen heeft. Dat geloof ik eigenlijk niet.”

Zelf denkt Yvonne dat het Sarah is. Jordi: “Het zou kunnen dat het een soort afrekening is, want in die brief haalt André ook uit naar Monique. Hij zegt: ‘Zij is degene die ervoor gezorgd heeft dat ik te vroeg een kind kreeg.’”

Juicevideo

De juicevideo van Yvonne:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het een afknapper dat André Hazes jr. zo'n egotripper is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen