Jurre Geluk uitgeroepen tot slechtste presentator: ‘Om te gapen’

Een flinke domper voor Jurre Geluk: het talent van BNNVARA is uitgeroepen tot slechtste presentator van het jaar. “Hij zou een rebels imago moeten hebben, maar wij moeten vooral van hem gapen.”

Jurre Geluk © Annemieke van der Togt

Voor de vierde keer zijn een dag voor het prestigieuze Gouden Televizier-Ring Gala de winnaars van de zogenoemde TV Knollen bekendgemaakt, de prijzen voor de slechtste tv-prestaties van het jaar. De twee juryleden, RTL Boulevard-ster Rob Goossens en Spreekbuis-uitgever Richard Otto, hebben Jurre Geluk uitgeroepen tot slechtste presentator.

Jurre afgeslacht

Jurre heeft na zijn avontuur bij Spuiten & Slikken erg veel kansen gekregen bij BNNVARA, maar het overtuigt de heren niet. “Zogenaamd spannende televisie als Steken & Prikken en De Nationale Kaktest moet Jurre Geluk een rebels imago opleveren, maar wij moeten vooral van hem gapen.”

De juryleden vervolgen: “Het is tekenend dat zijn opvallendste tv-prestatie van het jaar een warrige monoloog over het vermeende taboe op dikke huisdieren was in Khalid & Sophie. Ook knap: Dat Je Zal Het Maar Hebben in zijn handen dood lijkt te bloeden. Dat was toch altijd een belangrijk programma BNNVARA?”

Sander wint ook

Een andere ‘winnaar’ is Sander Lantinga. Zijn van de buis gehaalde quiz Vier Is Te Veel krijgt de TV Knol voor slechtste programma van het jaar. “Het is een slecht jaar voor Sander Lantinga. Radio 538 speelde ook al Twee Is Te Veel door hem na 16 jaar van zijn vaste maatje Coen Swijnenberg te scheiden.”

De juryleden: “Maar Vier Is Te Veel was voor heel televisieland een dieptepunt. Toen het van de buis ging, was de kijker zo opgelucht dat zelfs een herhaling van Het Roer Om een week later dubbel zo goed scoorde.”

VTBL als blunder

De derde prijs, die voor grootste tv-blunder, gaat naar VTBL. “Na het stoppen van Veronica Inside begin dit jaar was het op zich heel logisch dat RTL de mogelijkheden van een nieuw voetbalprogramma onderzocht. Maar als je denkt dat je dan gewoon vier mannen aan een tafel kunt zetten met het publiek op een kilometer afstand, dan onderschat je de kijker enorm.”

“VTBL is nu wel het enige programma ooit dat twéé keer roemloos is overleden, want onder leiding van Humberto Tan was dat ook al een keer gebeurd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Jurre Geluk een aanstormend tv-talent?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen