Merlijn Kamerling zegt nee tegen concreet aanbod van GTST

Merlijn Kamerling heeft een concreet aanbod gekregen van Goede Tijden Slechte Tijden om auditie te komen doen, maar de zoon van wijlen Antonie Kamerling heeft dat bewust afgeslagen.

Merlijn Kamerling © Mark Uyl

Antonie Kamerling behoorde samen met onder anderen Reinout Oerlemans tot de eerste generatie soapacteurs in Nederland. Hij werd begin jaren negentig beroemd door zijn rol in Goede Tijden Slechte Tijden. Hij koos er in 2010 voor om uit het leven te stappen. Nu, ruim tien jaar later, is ook zijn zoon Merlijn Kamerling benaderd door de soapmakers.

Nee tegen GTST

Merlijn loopt er niet heel warm voor. “Ja, ik ben gevraagd om auditie te doen, maar ik heb besloten dat toch niet te doen. Voornamelijk omdat ik op dit moment niet de behoefte heb om te acteren”, vertelt hij in de Weekend.

Toch sluit Merlijn het niet uit. “Vroeger zei ik altijd: ‘Nooit van mijn leven.’ Nu realiseer ik me dat ik me daarmee wilde afzetten tegen alles wat mijn ouders ooit hebben gedaan. Ik sta er nu wel wat meer voor open, maar acteerles nemen, spreekt me op dit moment niet aan.”

BN’er-status

Waarom niet? “Ik ben met andere dingen bezig. Daarbij, ik vind het niet erg om in de picture te staan als ik er wat aan heb, maar met bijvoorbeeld een rol in GTST word je echt zo’n BN’er. Ik word niet dagelijks lastiggevallen op straat en ik heb het gevoel dat dat wel zo is als je bekend bent. “

Wat voor carrière wil Merlijn graag hebben? “Ik vind het leuk om iets op te bouwen en geld te verdienen. Ik vind het heel interessant om te ondernemen en alles wat daarmee te maken heeft. Ik kan ook niet zo goed één ding, heb ook nooit bij één baas kunnen werken.”

Structuur

Dat zou lastig worden bij GTST, waar Merlijn voor één baas zou komen te werken die ook nog eens verwacht dat je dagelijks vroeg op de set verschijnt.

Merlijn: “Ik ben snel op dingen uitgekeken, vind iets heel snel saai. Ik kan niet zo goed tegen structuur, haha! Zelf mijn dagen kan invullen en lekker bezig zijn wanneer ík dat wil, dat past veel beter bij mij.”

Instagram

Merlijn met zijn moeder Isa Hoes:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Merlijn Kamerling in GTST: goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen