Halina Reijn voelt nog altijd pijn over uitspraken René van der Gijp

Het doet Halina Reijn nog altijd pijn wat René van der Gijp zeven jaar geleden, op 11 mei 2015, over haar heeft gezegd. “Ik heb het gewoon meegemaakt. En nee, het is niet grappig.”

Halina Reijn en René van der Gijp © NPO, SBS

Halina Reijn is een favoriet lijdend voorwerp van de mannen van VI. Ze nemen haar al sinds jaar en dag te grazen. “Oh, wat een vreselijk mens”, zei Johan Derksen in die bewuste uitzending uit 2015. René van der Gijp vervolgens: “Daar moet echt een heel peloton ME overheen, hoor. Gadverdamme, wat een engerd is dat zeg!”

Boos op Twan

Tot overmaat van ramp werd Halina een paar maanden later met die beelden geconfronteerd toen ze te gast was in College Tour van presentator Twan Huys. “Heb je dat gezien dat stukje?”, vroeg hij. Zij: “Ja, natuurlijk heb ik dat gezien. Dat hebben meerdere mensen mij laten zien.”

Twan vroeg of Halina het goed vond om het fragment te tonen, maar dat wilde ze niet. Hij liet het vervolgens alsnog zien. Na afloop enigszins geërgerd: “Ik vind het wel interessant dat jij dit dan aan mij wil laten zien. (…) Ik vind het heel onprettig om naar te kijken. Ik vind dit wel veel te ver gaan.”

‘Ze is te lelijk’

Zeven jaar later vindt Halina het nog steeds moeilijk om het over die tv-aanval te hebben. Het komt aan bod als ze in de Volkskrant praat over haar onzekerheid en het feit dat ze vanwege haar uiterlijk nooit de leading lady kan worden in een film. O ja, dat is me heel vaak zo meegedeeld.”

Halina vervolgt: “Maar ook nog wel directer hoor: ze is te lelijk. In Nederland zeker. Een destijds gerenommeerde producent wilde ooit protheses laten maken om mijn gezicht symmetrischer te krijgen.”

‘Ik wil het niet zien’

Dan stipt Halina het VI-fragment aan. “Ik twijfel of je dit in je stuk moet zetten, maar toen ik in College Tour zat lieten ze een fragment zien van Voetbal International, waarin dan iets wordt gezegd als: wat een engerd is dat, ik zou mijn hond er nog niet op afsturen.’ Precies weet ik het niet meer en ik wil het niet terugkijken, maar het was zoiets.”

Ze vindt het onbegrijpelijk. “Heb ik gewoon meegemaakt. En nee, het is niet grappig.”

Volkskrant

Het interview met Halina in de Volkskrant:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen