Halina Reijn krijgt geen excuses: ‘Ze is gewoon heel erg irritant’

Halina Reijn hoeft niet te rekenen op excuses van Rob Goossens, die heeft gezegd dat hij de steractrice ‘haat’. “Ik had dat woord niet moeten gebruiken, maar ik heb er geen spijt van.”

Halina Reijn en Rob Goossens © NPO, RTL

Het is behoorlijk hard binnengekomen bij Halina Reijn: ze is volledig door de mangel gehaald door RTL Boulevard-deskundige Rob Goossens, die zelfs heeft geroepen dat hij haar ‘haat’. “Woorden hebben kracht en komen aan”, reageerde de zwaar getroffen actrice. Ze kreeg steun van Janine Abbring, die Robs ‘vuilspuiterij‘ hekelt.

Irritatiefactor

Is Rob niet gewoon een beetje te ver gegaan door te zeggen dat hij Halina haat? Hij wordt op het matje geroepen door een boze presentatrice van NPO Radio 1. “Het woord haat is heel letterlijk genomen en dat had ik eigenlijk niet moeten gebruiken, omdat ik haar niet zozeer haat, maar ze zit gewoon heel hoog in mijn irritatiefactor”, reageert de tv-kenner.

Juist omdat Rob zich zo aan Halina ergert, zijn zijn vernietigende woorden er zomaar uitgefloept. “Ik kan me te snel ergeren aan dingen die niet ter zake doen en daar is Halina Reijn er een van.”

Geen excuses

Rob wil geen sorry zeggen tegen Halina. “Nee, ik heb er geen spijt van.”

Hij heeft ook helemaal geen contact met haar gezocht. “Ik heb iets gezegd over mijn ergernis voor een bepaald persoon, maar dat is verder niet persoonlijk. Ik heb haar niet gebodyshamed of weet ik veel wat.”

Is een haatverklaring dan minder erg? “Nou ja, er zijn zoveel mensen die dagelijks roepen op Twitter dat ze mij haten. Als je daar wakker van ligt, dan moet je echt een ander vak zoeken.”

Zeekoe

Halina moet ook wel een beetje kunnen incasseren, vindt Rob. “Mijn ergernis voor haar was al ontluikend toen zij op een gegeven moment in een column vertelde over een zeekoe op het vliegveld. Dat was echt respectloos tegen iemand die op geen enkele manier om spotlights had gevraagd.”

Hij vervolgt: “Halina Reijn vraagt om spotlights en dat betekent ook dat je af en toe misschien niet helemaal gelukkig wordt van een mediaverslaggevertje die je over je heen kunt krijgen.”

Drie milliseconden

Hoelang heeft Rob nagedacht over zijn haattweet? “Nou, drie milliseconden? Ik vertrouw mezelf wel goed genoeg om te weten van: oké, de kans dat ik iets verstuur en dat ik daarna echt nachten wakker lig omdat ik het misschien anders had moeten formuleren, is misschien niet zo groot.”

“Natuurlijk komt het wel eens voor dat ik denk: o, hier staat nog een spelfout, of hier staat ‘haat’ waar ik ‘ergernis’ had moeten gebruiken, maar dat zijn dingen… Weet je, die imperfecties horen ook een beetje bij het leven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rob Goossens heeft gezegd dat hij Halina Reijn 'haat'. Gaat dat niet wat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen