Özcan Akyol snoeihard: ‘Terugkeer Johnny de Mol is ongepast’

Özcan Akyol heeft zich gisterenavond op de tv-zender van John de Mol kritisch uitgelaten over de tv-comeback van diens zoon Johnny de Mol. “Het is gepaster als je gewoon even wacht.”

Özcan Akyol en Johnny de Mol © SBS 6, William Rutten

Waar de meeste BN’ers die beschuldigd worden van strafbare feiten volledig door de mangel worden gehaald, krijgt Johnny de Mol relatief weinig drek over zich heen. Het is natuurlijk logisch dat veel BN’ers er niet op zitten te wachten om zijn vader, John de Mol, tegen de haren in te strijken. Hij is immers een machtige man in de Nederlandse tv-wereld.

Johnny terug op tv

Johnny mag ondanks de aangifte van zware mishandeling en poging tot doodslag gewoon tv blijven maken bij SBS 6. De tv-zender maakte gisteren bekend dat hij in oktober weer op televisie verschijnt, namelijk met een afgelopen zomer opgenomen reeks van het programma Restaurant Misverstand. Zijn live-talkshow HLF8 laat hij nog wél even schieten.

De manager van Johnny laat weten: “Johnny heeft besloten om geen liveshow te doen maar wel Restaurant Misverstand. Hij heeft Restaurant Misverstand gedraaid deze zomer en hij gaat pas liveshows doen, zodra er meer duidelijkheid is over zijn proces. Dat is een bewuste keuze geweest.”

Derksen enthousiast

Johan Derksen, die erg veel sympathie heeft voor de Mol-familie, vindt het geweldig. “Nou, Johnny komt met een programma van hotel-nog-wat. Oh, Restaurant Misverstand, ja. En als hij één ding goed kan, Johnny… Hij is zo empathisch! Hij kan heel goed met kinderen en jongelui met een handicap omgaan. Dat doet hij fantastisch.”

De terugkeer van Johnny is top, vervolgt Johan in Vandaag Inside. “Die talkshow? Daar bakt hij niks van, daar is hij geen type voor. Maar naar die gehandicapte kinderen zit je met een brok in de keel te kijken.”

Collega René van der Gijp: “Ja, maar dat gaat niet over gehandicapte kinderen.”

En Wilfred Genee: “Nee, dat gaat over mensen met dementie.”

Heksenjacht

Tafelgast Özcan Akyol kritisch: “Maar hij kan nu wel weer op tv?”

Johan: “Nou, hij had van mij niet van tv gemoeten, maar het was niet zo onverstandig, want er was een soort heksenjacht. Als je tegenwoordig je vrouw een corrigerende tik geeft, dan moet je van tv.”

Özcan: “Maar wat is dan het verschil met Ali B? Waarom kan die dan niet weer op tv?”

Johan: “Nou, ik vind Ali B wel wat ernstiger liggen. Hij wordt echt uitgekotst door de mensen.”

Özcan: “Bij Johnny is er toch ook een verslag of een geluidsopname?”

Incident

Johan geïrriteerd: “Bij Johnny is het een incident. Die zat in een wat flamboyante verhouding. Dat moet je vergelijken met die dikzak die z’n vrouw gebeten zou hebben. Dat is huiselijk geweld. Dat ligt anders dan allerlei meisjes meenemen, vaak te jong en dan gewoon een beurt willen geven.”

Özcan: “Oké, ik zit even te kijken of dit logisch is. Er loopt tegen allemaal een strafrechtelijk onderzoek, toch?”

Johan: “Jawel en ik vind: zolang de rechter je niet veroordeeld hebt, dan mag je op tv.”

Özcan: “Ik zit nu die vergelijking te maken. Zie jij het verschil?”

René: “Nee, totaal niet.”

‘Hij moet wachten!’

Özcan vindt dat Johnny net als andere BN’ers met wangedrag gewoon even op non-actief moet. “Volgens mij geldt hetzelfde. Als hij iemand heeft mishandeld en weet ik veel wat er nog meer is gebeurd, dan denk ik dat het gepaster is, zeker ook met zo’n gevoelig onderwerp in het programma, dat je even wacht.”

Johan boos: “Ja, maar Eus, Eus, laten we hier nou niet over praten joh. Hij wordt gewoon gechanteerd. Die tegenpartij is ordinair op geld uit. Die hebben ook brieven gestuurd, met: ‘Als u dat bedrag overmaakt, houden wij onze mond.’”

Özcan vindt dat Johan de zaak bagatelliseert. Het is volgens hem niet voor niets dat Johnny zo weinig steun geniet. “Er waren ook gasten die even niet meer wilden komen, hè, naar HLF8. Dat speelde ook mee.”

Restaurant Misverstand begint in oktober op SBS 6.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Özcan Akyol een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen