Giel Beelen zorgt voor onrust met radio-exit: ‘CO2-uitstoot omhoog’

Giel Beelen zorgt bij sommige mensen voor onrust nu hij van de radio vertrekt om een wereldreis te gaan maken. Zij wijzen erop dat de dj en zijn vriendin in 2023 enorm veel CO2 zullen uitstoten.

Giel Beelen © Annemieke van der Togt

Eigenlijk heeft Giel Beelen nog een contract bij BNNVARA dat doorloopt tot in 2023, maar in samenspraak met de omroep heeft hij besloten om die door de shredder te halen. “Samen met mijn grote liefde Floor ga ik in 2023 de wereld rondreizen en helemaal in het nu leven 💞”, maakt hij vandaag bekend in een post op Instagram.

Giel verscheurt contract

Giel is er ontzettend blij mee dat de omroep hem dit gunt. “Mijn contract zou tot 2023 doorgaan maar voor dit grote avontuur heb ik dit in overleg vervroegd. Ik dank BNNVARA en de NPO dat ze mij het vertrouwen hebben gegeven dat we in de toekomst vast nog mooie dingen gaan maken… Maar volgend jaar dus even niet.”

Wel blijft Giel gewoon zijn zweverige podcast Kukuru maken, waarin alles draait om het vinden van je ‘innerlijke guru’. “En tot het eind van het jaar knallen wij, samen met jou, elke werkdagavond met veel liefde op NPO Radio 2. Hoe volgend jaar er uit gaat zien weten we nog niet. We laten ons inspireren, meevoeren en raken.”

Kritiek op CO2-uitstoot

Het vertrek van Giel wordt in internetfora veelvuldig becommentarieerd, maar de reacties zijn niet alleen maar enthousiast. Veel mensen wijzen erop dat de wereldreis van de presentator en zijn vriendin gepaard zal gaan met een enorme hoeveelheid CO2-uitstoot en dat dat niet zou passen bij iemand van BNNVARA.

Giel krijgt onder meer kritiek over zich heen in de reactiemodule van NU.nl. Zo reageert ES1977: “Laat me raden: alles met het vliegtuig. In deze tijden zouden mensen beter moeten weten. Waarom kun je jezelf niet vinden in Nederland of Europa? Waarom moet dat toch altijd via een wereldreis?”

Belastend voor milieu

Ger vindt deze stap van Giel gewoon een beetje asociaal. “Heerlijk toch, als je financieel onafhankelijk dit kan doen, maar zeer belastend voor het milieu waar de heer Beelen zo mee begaan is.”

Papeet is het daarmee eens. “Precies; bovendien is wereldreis maken beetje achterhaald; was twintig jaar terug nog hip, maar nu beetje ouderwets…”

DJ64 begrijpt het probleem niet zo. “Mogen hij en zijn vriendin misschien zelf bepalen hoe zij hun wereldreis van doen? Ik wens ze in ieder geval een toptijd!”

‘Dubbel en dwars waard’

Anderen vinden het vertrek van Giel de extra CO2-uitstoot dubbel en dwars waard. Zo zegt Piet Friet: “Mooi. Ik hoop dat hij zo erg geniet van zijn wereldreis dat ie nooit meer terug wil komen. Of dat ie goed verdwaald. Iedereen blij: hij lekker aan de wereldreis. En wij lopen niet meer het risico om hem op de radio te horen.”

En Jermaine: “Dat het maar een hele lange wereldreis mag zijn. Ik vond Giel jaren terug nog wel leuk, ik hou soms wel van dat slappe geklets als ik in de auto zit, maar op een gegeven moment begon hij écht heel vervelend en irritant te worden zeg.”

Reacties

Alle opbeurende reacties kan Giel lezen bij NU.nl:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoopt u dat Giel Beelen na zijn wereldreis weer terugkeert op de radio?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen