Wibi Soerjadi keihard neergesabeld op televisie: ‘Dit is een C-artiest!’

Wibi Soerjadi is keihard neergesabeld door een deskundige van Shownieuws. De sterpianist is uitgescholden voor ‘C-artiest’ en dat zal ongetwijfeld ontzettend hard bij hem aankomen.

Wibi Soerjadi en Victor Vlam © SBS 6

Shownieuws heeft sinds vorige week ook een zomereditie in de vooravond waarin veel ruimte is voor reportages. Zo was gisteren te zien hoe Catherine Keyl een hard maanzaadbolletje kocht in haar favoriete bakkerszaak in Naarden en zat er ook een vrij nietszeggend vraaggesprekje in met de bekende pianist Wibi Soerjadi.

‘C-artiest!’

Tot zover niet veel aan de hand, maar dan komt Victor Vlam aan het woord. De nieuwe gevreesde deskundige van Shownieuws zaagt Wibi bij de enkels af. “Weet je waar ik me altijd over verbaas bij dit soort dingen? Waarom zit Wibi zo vaak in dit soort programma’s?”, sneert hij.

Victor vindt die aandacht helemaal niet terecht. “Ik heb het idee dat hij gewoon non-stop in allerlei programma’s zit, terwijl ik om heel eerlijk te zijn het idee heb dat het een klein beetje een C-artiest is.”

Guido schrikt

Story-baas Guido den Aantrekker schrikt zich een hoedje van de felle uitspraken van Victor. Hij is juist gek op Wibi. “Nee”, zegt hij resoluut.

Victor: “Nee, is dat niet zo? Ik ken niemand die zijn liedjes speelt in ieder geval.”

Dyantha Brooks, die sinds kort bij het omstreden managementbureau van Nathan Moszkowicz (‘de zoon van’) zit: “Noem een aantal bekende pianisten uit ons land.”

Victor: “Ik ken er ook niet zo veel, dus dat is helemaal waar, maar…”

Dyantha: “We kennen Wibi.”

Zonde

Victor: “Ja, nee, precies, maar volgens mij is hij vooral bekend van het verschijnen in televisieprogramma’s. Dat is mijn idee ervan.:

Guido: “Dat vind ik zonde, want als je een keer bij hem op zo’n tuinconcert bent geweest: hij kan zó fantastisch spelen.”

Bram Moszkowicz, die ooit samen met Wibi in De Gevaarlijkste Wegen zat: “En dat kan ik beamen.”

Aandachtstrekker

Guido: “Maar ik begrijp wat Victor bedoelt. Het wordt natuurlijk zelf een beetje een Disney-figuur op die manier. Het is eigenlijk zo zonde. Als mensen iets heel goed kunnen…”

Victor: “Ja, hij komt over als een aandachtstrekker.”

Guido: “Ja, dat ze zich als een clown gaan gedragen. Maar dit is echt oprecht Wibi, hè. Dit is niet een soort act.”

Instagram

Wibi en zijn nieuwe vriendin:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen