Wibi Soerjadi woest op talkshow M: ‘Arrogant en neerbuigend’

Wibi Soerjadi wordt als grofvuil behandeld door de talkshow van Margriet van der Linden. De redactie van M heeft de sterpianist afgebeld voor vanavond, waardoor zijn pr-plan volledig in duigen valt.

Margriet van der Linden en Wibi Soerjadi © KRO-NCRV, SBS/William Rutten

Het had vandaag een buitengewoon feestelijke dag moeten worden voor Wibi Soerjadi, omdat hij zijn allereerste kerstsingle ooit lanceert. Een optreden in de talkshow M was onderdeel van het publiciteitsplan, maar dat komt nu te vervallen. De afzegging is zó last minute dat het team van Wibi nu ook geen ander tv-optreden meer kan regelen.

Afgebeld

Wibi is gisteren aan het eind van de middag afgebeld door M. “Terwijl alles dinsdag al was bevestigd. De release van de track is vandaag en dat moment komt niet meer terug. Ik heb begrip voor afzegging als het een gewoon aanschuif- of tafelgastmoment betrof of dat de actualiteit, politiek of Covid-19 aan de orde zou zijn, maar van dit alles was hier geen sprake.”

Plotseling had M gewoon zin in iets anders en daar is Wibi de dupe van. “Vanwege de late afzegging kon ik niet meer aanschuiven bij een andere talkshow dus het releasemoment is nu verloren.”

Arrogant en neerbuigend

Vooral de manier waaróp hij is afgezegd, steekt Wibi. “De manier waarop de redactie (behalve Bip) mij afzegde gebeurde met een dergelijk arrogante en neerbuigende houding dat ik nog steeds verbijsterd ben over deze wijze van handelen. Ik ben teleurgesteld en voel me slecht behandeld.”

“Een redactielid zei zelfs dat dit de realiteit van talkshows op tv is. In mijn bijna veertigjarige carrière en ervaring met media, heb ik dit echter nog nooit op deze manier meegemaakt. Als dit werkelijk de realiteit is van de talkshow van nu, dan heb ik hier niets meer te zoeken.”

Nooit meer in M

Eén ding is zeker: Margriet van der Linden zal Wibi Soerjadi nooit meer in haar talkshow zien verschijnen. “Ik zal en wil in ieder geval nooit meer in de talkshow M aanschuiven. Ik wil niets meer te maken hebben met deze talkshow.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen