Wibi Soerjadi: ‘Wel excuses van M, maar niet van Luuk Ikink’

De talkshow M heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan Wibi Soerjadi, maar Luuk Ikink van RTL Boulevard is níet door het stof gegaan. Dat laat de meesterpianist weten aan Telegraaf TV.

Margriet van der Linden en Wibi Soerjadi © KRO-NCRV, SBS/William Rutten

Wibi Soerjadi zorgde vorige week voor een onderhoudend mediarelletje door helemaal los te gaan op de talkshow van Margriet van der Linden. Hij zou in de talkshow zijn nieuwe kerstliedje laten horen, maar werd op het laatste moment afgezegd. Daardoor viel het geplande releasemoment in duigen. Hij noemde M ‘arrogant en neerbuigend’.

Aanval van Luuk Ikink

RTL Boulevard bood Wibi Soerjadi aan om zijn kerstnummer te spelen op het Leidseplein, maar de pianist koos uiteindelijk voor Beau omdat hij daar zijn hele stuk mocht spelen. Volgens Boulevard had Wibi echter al toegezegd en daarom werd hij ’s avonds in de uitzending aangevallen door Luuk Ikink.

Luuk Ikink bitchte later keihard op Twitter: “Het valt wel op dat iedereen het fout doet, behalve Wibi. Ik denk dat hij en z’n management wat vaker met elkaar moeten bellen om dingen te bespreken en verder ben ik van mening dat verzonnen verhalen in Disneyland thuishoren. ;-)”

M zegt sorry, Luuk niet

Inmiddels zijn de gemoederen een beetje bedaard en heeft Wibi naar eigen zeggen excuses ontvangen van M. “Ja, ze hebben wel excuses gemaakt, maar ze zeiden dat ze er verder niets aan konden doen. Dat vond ik zelf niet zo sterk”, zegt hij tegen Jordi Versteegden van Telegraaf TV.

En is Luuk alsnog door het stof gegaan? “Nee, dat vind ik ook heel onfatsoenlijk. Ik heb er ook al heel veel over gezegd. Ik vind het ergst dat er een klimaat wordt gecreëerd waarin je als artiest een beetje bang wordt gemaakt en dat vind ik heel erg. Dat vind ik héél erg.”

Bangmaken

Hoe probeert Boulevard dan om bang te maken? “Van: als je dit niet doet, dán gaan we je niet meer promoten en zie je ons een tijdje niet meer en hoef je bij ons niet aan te kloppen. Dat soort dingen.”

“Dat gebeurde bij Boulevard, maar achter de schermen. Dat hoor je natuurlijk niet en dat zie je niet. Iedereen zit er vrolijk te doen, maar ik vond het nodig om dat nu te zeggen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen