Wibi Soerjadi woest op Luuk Ikink, Boulevard-ster is pissig

Na de schofterige behandeling van talkshow M heeft Wibi Soerjadi ook nog eens een ‘dreigend’ RTL Boulevard over zich heen gekregen. De meesterpianist deed vrijdagavond zijn beklag bij Beau.

Wibi Soerjadi en Luuk Ikink © RTL

Wibi Soerjadi was gisteren in het shownieuws omdat hij boos is op M. De talkshow zegde hem op het laatste moment af, waardoor het hele releasemoment van zijn kerstsingle in duigen dreigde te vallen. Gelukkig reikten andere programma’s hem de helpende hand en uiteindelijk koos Wibi voor de uitnodiging van Beau van Erven Dorens.

‘Wibi heeft ons afgebeld!’

RTL Boulevard wilde Wibi óók uit de brand helpen, maar kreeg de deksel op zijn neus. De showrubriek is daarom weer boos op Wibi. “Wij dachten: we geven Wibi de kans om hier dat liedje te spelen, gewoon hier op het Leidseplein met de piano. Supermooi, het leek ons een leuk idee. Het leek hem ook een leuk idee en hij zei ja”, legde Luuk Ikink uit in de live-uitzending op RTL 4.

Luuk: “Het was helemaal geregeld en toen heeft hij óns afgebeld. Dat wat hij de redactie van M verwijt, doet hij nu bij ons. Hij zit vanavond bij Beau. Ook leuk, prima, maar een beetje krokodillentranen waren het uiteindelijk wel.”

Wibi slacht Luuk af bij Beau

’s Avonds bij Beau haalde Wibi keihard uit naar Luuk en RTL Boulevard. “Daar mag de bezem ook doorheen. Het is heel erg. Ze zeiden: ‘Als je bij Beau gaat zitten en je komt niet bij ons, dan gaan we je niet meer supporten. Dan hoef je niet meer aan te komen met items.’ Ze zeiden ook: ‘Wibi is boos op M, maar je wil toch niet dat Boulevard boos is op Wibi?’”

Luuk Ikink lijkt leuk op televisie, maar is in werkelijkheid gewoon een heks, vindt Wibi. “Ze creëren een klimaat, Luuk Ikink ook, dat je er als artiest niet tegenin durft te gaan. Een heleboel artiesten durven dat misschien niet, maar dat moet je dus wel, want je bent niet afhankelijk van deze programma’s.”

‘Tv-wereld is zo veranderd’

Wibi vult op zijn Instagram aan dat hij bij Beau het hele liedje mocht spelen en bij Boulevard slechts een fragment. Daarom koos bij vor Beau. “Vervolgens plaatsen ze het gebeuren van mijn situatie in een verkeerde context met een extra sneer in de uitzending, omdat ze hun zin niet kregen en wilden ze scoren ten koste van mij.”

De meesterpianist verzucht: “Wat is de tv-wereld toch veranderd. Ik had dit tien jaar geleden toch echt niet verwacht. Ik zit volgend jaar veertig jaar in het vak en ik sta steeds meer perplex van het gebrek aan fatsoen van de tv-media. Ik heb eigenlijk helemaal niets meer met deze manier van tv maken.”

Bij Beau werd Wibi gesteund door Diggy Dex: “Ik heb dit nog nooit meegemaakt, nee. Ik heb het wel eens meegemaakt bij De Wereld Draait Door, maar dat was in het geval van een actualiteit over het aftreden van een minister.”

Luuk reageert

Luuk Ikink beweert op Twitter dat RTL Boulevard helemáál niet heeft gedreigd met een boycot van Wibi. “Wij hadden gewoon afspraak met Wibi in de ochtend gemaakt, hij (management) zei in de middag af. Dat vinden we vervelend, maar we gaan echt niet dreigen met boycots ofzo. Denk dat Wibi en z’n management dingen wat beter moeten afstemmen.”

De Boulevard-host bitcht: “Het valt wel op dat iedereen het fout doet, behalve Wibi. Ik denk dat hij en z’n management wat vaker met elkaar moeten bellen om dingen te bespreken en verder ben ik van mening dat verzonnen verhalen in Disneyland thuishoren. ;-)”

Humeurig

Is er dan echt helemaal niets waar van de beweringen van Wibi? Nou ja, de Boulevard-redactie was wel wat humeurig, geeft Luuk toe. “Zo ging het echt: wij vroegen Wibi of ie bij ons dan (deels) dat nummer wilde spelen, vond ie leuk, manager ook. Op Leidseplein. Wij voorbereiden. Zij na paar uur afzeggen, want wilden toch naar Beau.

“Wij beetje pissig, maar that’s alle, geen gedreig met boycots oid”, zegt hij op Twitter. “Onze redactie was daar wat humeurig over tegen de manager, maar verder prima. Moest alleen in de show wel lachen om de ironie ervan.”

Fragment

Het optreden van Wibi Soerjadi in Beau:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen