Wibi Soerjadi krijgt trap na van Shownieuws-ster: ‘Zó lichtgeraakt!’

Wibi Soerjadi krijgt een flinke trap na van Victor Vlam, de nieuwe Shownieuws-deskundige die hem heeft uitgescholden voor ‘C-artiest’. “Ik vind dat hij wel erg lichtgeraakt is.”

Wibi Soerjadi en Victor Vlam © Shownieuws

Victor Vlam is behoorlijk spraakmakend als de nieuwe deskundige van Shownieuws. De Amerikakenner heeft al meerdere BN’ers onder vuur genomen en met één van hen heeft hij het zelfs aan de stok gekregen: Wibi Soerjadi. “Ik heb het idee dat het een klein beetje een C-artiest is”, zei hij onomwonden, tot enorme boosheid van Wibi.

Woedende Wibi

De woedende Wibi zegt dat hij aan de bel heeft getrokken bij de redactie van Shownieuws. Dat klopt, reageert Victor nu in de podcast De Communicado’s. “Dat kan ik bevestigen. Hij heeft ook andere deskundigen van Shownieuws gebeld om te klagen over mij. Hij vindt het eigenlijk gewoon één grote schande.”

Heeft Victor een reprimande gekregen van het Shownieuws-team? “Ik zat er een paar dagen later weer en toen had ik het erover met de mensen daar. De redactie heeft daar niets tegen mij over gezegd. Er is dus niemand die mij daar ook maar iets kwalijk heeft genomen. (…) Dit is niet een dusdanig groot probleem.”

Advies van Patty

Victor heeft wel het advies gekregen om sorry te zeggen. “Patty Brard zei na de uitzending tegen mij: ‘Ja, weet je, het is niet helemaal ideaal. Hij is gekwetst, misschien moet je je excuses aanbieden.’ Mama Patty, dankjewel voor dit advies, dacht ik. Een goed, moederlijk advies om gewoon een beetje vriendelijk enzo tegenover iedereen te zijn.”

Wibi heeft vervolgens excuses gekregen van Victor. Wat zei de sterpianist daarop? “Hij zei: ‘Ik accepteer je excuses alleen maar als je ze ook maakt op televisie’.”

Lichtgeraakt

Dát gaat te ver, vindt Victor. “Het punt is dat het daar niet groot genoeg voor is. Je gaat niet voor zoiets een week later erop terugkomen. Dan ben je letterlijk televisie aan het maken voor één persoon, want de meeste kijkers zijn dat natuurlijk allang vergeten. Het is groot in zijn hoofd, maar niet in het hoofd van de kijker.”

Die Wibi is wel een heel lichtgeraakt figuur, vindt de mediaman. “Ik vind dat hij wel erg lichtgeraakt is. Ik bedoel: als je artiest bent, hoort het er ook bij dat je kritiek krijgt en soms zelfs ook een beetje onredelijke kritiek. Ik denk dat hij ook wel een iets dikkere huid mag hebben, maar goed, ik wil hem niet opnieuw kwetsen.”

Clownspak

Waarom heeft Victor eigenlijk excuses gemaakt? Hij mag hem toch een C-artiest vinden? “Ik heb mijn excuses aangeboden omdat ik vond dat het iets te veel schelden en iets te weinig inhoudelijk was. Achter het inhoudelijke punt sta ik nog steeds, want ik vind het wel bizar dat hij in een clownspak verschijnt.”

Wibi heeft allemaal clownsfilmpjes op zijn Instagram staan. “Ik vind dat gedrag wat past bij een C-artiest en niet bij een toppianist. Als ik als Amerikadeskundige ga zitten met een clownspak aan, nemen mensen mij ook minder serieus bij Shownieuws. Ik verwoordde het alleen net niet helemaal lekker.”

Fragment

Wibi als clown:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Wibi Soerjadi lichtgeraakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen