Johan Derksen reageert op vertrek Paul de Leeuw: ‘Was ónze keuze!’

Johan Derksen vindt het flauw dat Paul de Leeuw met zoveel bombarie verkondigt dat hij niet meer wil aanschuiven in Vandaag Inside. “Dit is helemaal geen keuze van Paul geweest.”

Paul de Leeuw en Johan Derksen © SBS 6

Paul de Leeuw is een aantal keer te zien geweest als tafelgast in Vandaag Inside, maar ruim voor de kaarsrel verdween hij opeens uit het programma. Er was sprake van enige wrijving tussen Paul en de mannen van VI, met name toen hij het live in de uitzending begon op te nemen voor zijn goede vriend Jeroen van der Boom. Hij is volgens VI een slijmjurk.

Paul botst bij VI

Met name René van der Gijp ergerde zich aan het optreden van Paul. Hij maande hem min of meer om niet zo tegen Johan Derksen in te gaan (‘dat is niet het format’): “Verleden keer wilde Paul Johan wijsmaken dat hij ongelijk had, maar dat had niet veel zin. Maar dat is ook ons programma helemaal niet.”

Nu beweert Paul dat hij ruim voor de kaarsrel uit eigen beweging is opgestapt bij VI. “Ik ben al iets eerder gestopt, omdat ik dacht: ik geloof dat ik in een moeras van meningen terechtkom, waar ik in mee wordt getrokken, wat ik niet wil. Dat gebeurde uiteindelijk toen met die Steven Brunswijk.”

Johan reageert

Johan zegt nu tegen De Telegraaf dat Paul uit zijn nek kletst. Verslaggever Jordi Versteegden: “Ik belde Johan en toen zei hij: ‘Ja, maar dit is helemaal geen keuze van Paul geweest, maar een keuze van onze redactie van Vandaag Inside, omdat we hem niet meer echt bij het programma vonden passen.’ Het is een beetje het woord van Paul tegen Johan.”

Het is een beetje lullig dat Paul dit nu met zoveel bombarie bekendmaakt, vindt Johan. “Johan noemt Paul ook flauw, want Paul zei in de podcast dat hij zijn mening niet mag geven, ‘want dat is niet het format’, en: ‘Het moet vooral gaan over de mening van Johan.’”

Paul reageert

Johan is teleurgesteld in Paul. “Wat Johan dan vooral flauw noemt is dat Paul zegt dat hij zijn mening niet mocht geven, want dat mag hij wel degelijk in dat programma.”

En wat zegt Paul? “Ik heb Paul vandaag ook nog gesproken vanaf zijn vakantieadres in Spanje, waar hij geloof ik ook zijn eigen huis heeft en hij zegt: ‘Volgens mij hebben we precies hetzelfde gedacht. Ik ben er in overeenstemming met de redacteur uitgekomen dat we niet samen verder moesten gaan.’”

Fragment

Paul en Johan in betere tijden:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen