Gordon keihard aangepakt: ‘Het is een schande dat hij Dubai promoot!’

Gordon wekt ergernis op met de lovende woorden die hij spreekt over zijn thuisstad Dubai. Het is volgens Victor Vlam een schande dat hij het emiraat promoot. “Er gebeuren daar vreselijke dingen.”

Victor Vlam en Gordon © Shownieuws

Victor Vlam debuteerde gisteren als deskundige in de vroege editie van Shownieuws. Hij is vooralsnog een enorme aanwinst, want pratende tv-hoofden die met meel in de mond praten zijn er al genoeg. Nadat hij Glennis Grace tot de enkels had afgezaagd, nam de Amerikakenner ook Gordon te grazen.

Aanval op Gordon

De 53-jarige Gordon is erover uit: hij kiest definitief voor een leven in Dubai. Hij heeft zijn appartementen in Amsterdam en Kaapstad te koop gezet, omdat hij met Dubai zijn ‘happy place‘ gevonden zegt te hebben. De lovende manier waarop hij zich continu uitspreekt over het emiraat stuit Victor gigantisch tegen de borst.

Victor vindt het misplaatst. “Als ik zijn Instagram-account volg en zie hoe hij daar spreekt over Dubai, dan vind ik het altijd lastig, want het is een land waar homoseksualiteit verboden is. Gordon is waarschijnlijk iemand die meer vermogend is, dus dan wordt er meer toegestaan op dat vlak, maar ik vind het moeilijk om dat land te verheerlijken.”

‘Het is een schande’

Gordon moet dat echt eens heroverwegen, vindt Victor. “Ik vind eigenlijk om heel eerlijk te zijn dat het gewoon echt een schande is dat hij daar naartoe gaat en het land gewoon bijna aan het promoten is daar, want je wordt daar dus gewoon vervolgd om je geaardheid.”

Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven: “Ja, maar zo zijn er wel meer landen waar je als homo… Ik snap het eerlijk gezegd ook niet. Waarom zou ik naar…”

Sportverslaggever Jack Plooij: “Dubai is toch ook een beetje een vluchthaven voor wat grotere criminelen?”

‘Heel vervelend land’

Dyantha Brooks, die ooit voor schut stond door een soort presidentieel interview met Gordon te houden, vraagt daarop: “Ja, maar Gordon geeft daar echt aan van: dit is mijn happy place, Gordon is homoseksueel, wat zou hij naar buiten moeten dragen dan?”

Victor: “Ik denk dat hij duidelijk moet maken dat het een land is wat voor heel veel mensen een erg vervelend land is, zonder dat ze er iets aan kunnen doen. Een tijdje geleden toen hij in Nederland was zat hij bij Beau aan tafel en toen was hij daar echt aan het praten hoe goed Dubai alles had geregeld en was die Nederland aan het afkraken.”

‘Mijn klomp brak’

Ongelooflijk, vond Victor dat. “Ja, mijn klomp brak op dat moment, want ik denk: potverdorie, Dubai is een land waar dus deze vreselijke dingen gebeuren. Ik vind dat je je daar echt gewoon keihard tegen moet uitspreken. Het is inderdaad niet alleen Dubai, want er zijn meerdere van dat soort landen in die omgeving, maar ik zou er niet als toerist heengaan.”

Jack: “Het is best wel link als je daar woont.”

Bart: “Ja, maar inderdaad, wat jij zegt Victor: een vriend van mij werkte voor Emirates en die kon ook niet met zijn vriend samenwonen. Daar staan echt flinke straffen op. (…) Maar er gaan heel veel nichten graag heen. Ik bedoel: Albert Verlinde gaat er ook graag naartoe. Ik verbaas me er altijd over. Waarom zou je een land supporten wat zo tegen alles is wat jij bent?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het raar dat Gordon zo'n homo-onvriendelijke stad als Dubai verheerlijkt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen