Gordon eist aandacht op bij Beau: ‘Sigrid Kaag bedreigd? Ik ook!!!’

Gordon is zijn belofte om te emigreren naar Dubai nagekomen, maar het brengt de Nederlandse tv-kijker totaal geen verlichting. Ook gisteren was hij weer in beeld: bij Beau eiste hij alle aandacht op.

Gordon © RTL

Het is inmiddels duidelijk waarom Beau van Erven Dorens maandag ingreep toen Marc-Marie Huijbregts aan zijn tafel klaagde over de overload aan Gordon in de media: hij stond gepland voor de uitzending van gisteren. Hij mocht zijn nieuwe programmaatje op SBS 6 promoten en vertellen over zijn nieuwe, lege leven in Dubai.

‘Gooi open die boel!’

Gordon nam echter geen genoegen met de paar minuten die voor hem waren gereserveerd aan het eind van de uitzending: hij had ook bij alle andere onderwerpen het hoogste woord. “Gooi open die boel!”, riep hij bijvoorbeeld toen het ging over de lockdown. “Ja, jeetje, het is toch verschrikkelijk waar Nederland doorheen gaat?”

Het is in Dubai allemaal veel beter, aldus Gordon. “Als je al die landen om je heen ziet waar alles open is en ook Dubai dan waar ik woon en waar het wél kan! (…) Het blijkt dus totale paniek.”

‘Sigrid bedreigd? En ik dan?!’

Maar ook toen het over de bedreigingen aan – letterlijk – het adres van Sigrid Kaag ging, trok Gordon alle aandacht naar zich toe: “Ik ben zelf ook bedreigd geweest. Ik ga er echt even wat van zeggen nu. Dit land gaat echt naar de filistijnen op deze manier. Ik ben niet voor niets weggegaan uit Nederland.”

Waarom is Gordon weggegaan? “Ik ben weggegaan puur omdat ik me niet meer veilig voel in mijn eigen land. Ik ben overvallen geweest vorig jaar, vastgebonden, geschopt, geslagen. Ik durf niet eens het park in. Ik reed van de week in het park in Dubai en dat zou ik in Nederland gewoon niet meer durven.”

‘Het is zó heftig voor MIJ!’

Nee, inderdaad: Dubai, waar je drie maanden in de cel wordt gestopt als je in het openbaar de heup van een andere man aanraakt, is het beloofde land. En Nederland? Dát is pas gevaarlijk, vindt Gordon. Hij kan hier dus niet eens meer naar het park. “In een land als Nederland dat je dat niet meer kan… Het kan gewoon niet, maar er gebeurt gewoon niks.”

Als Rick Nieman opmerkt dat Gordon het wel heel somber voorstelt, antwoordt hij: “Maar ik ben niet de enige hè? Lil’ Kleine, Ali B, moet ik ze allemaal afgaan?”

Maar goed, het ging toch over Sigrid Kaag? O nee, toch niet. “Als je als entertainer, zanger en presentator bedreigd wordt met de dood, je adres wordt geroepen op social media: dat is heel heftig.”

‘Hou eens op!’

Emigreren naar een zandbak is ook heftig. Althans, dat vindt Beau van Erven Dorens. “Het ziet er wel een beetje ongezellig uit. Niet dat jij niet gezellig doet, maar is het wel gezellig daar?”

Gordon: “Het is heel gezellig. Ik heb een heel leuke vriendengroep daar.”

Beau: “Wat ik ook fijn zou vinden als vriend is dat jij wat minder reageert op alles. Als ik jouw Instagram volg, dan denk ik: dan moet je alles weer delen. Misschien moet je daar eens mee ophouden.”

Gordon: “Ja, ik was er vorig jaar mee gestopt. Je doet het ook nooit goed, hè?”

‘Achterlijke gek’

De reacties op Gordons optreden bij Beau zijn vernietigend. Zo noemt RTL Nieuws-eindredacteur Haiko Roos hem een ‘achterlijke gek’. “Achterlijke gek… alleen met zichzelf bezig in gesprek over gevaar voor politici!”, twittert hij.

Andere reacties:

https://twitter.com/DramaLamaNL/status/1479566128536039428
https://twitter.com/AngelaKS99/status/1479565565010325509

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon durft in Nederland niet naar het park, maar in Dubai wel. Denkt u dat hij al geprobeerd heeft om daar hand in hand rond te lopen met zijn vriendje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen