Dyantha Brooks heeft veel spijt van slijminterview met Gordon

Dyantha Brooks heeft achteraf gezien behoorlijk spijt van het slijminterview dat ze vorig jaar zomer hield met Gordon. “Ik zou zo’n interview nu anders in gaan”, laat de presentatrice weten.

Gordon en Dyantha Brooks © SBS 6

Het is een van de lachwekkendste tv-momenten van de afgelopen jaren: Gordon die als royalty op het podium van het Concertgebouw komt aflopen om Dyantha Brooks te trakteren op een exclusief een-op-een-interview. Alsof hij een soort Amerikaanse celebrity was, zaten Gordon en Dyantha tegenover elkaar om te praten over al zijn leed.

Wanvertoning

Het was een compleet non-interview met als ‘nieuws’ dat Gordon een terugval had gehad in zijn verslavingen. Niet echt nieuws dus; dat ligt immers meer in de lijn der verwachting. “Drank, coke, alles. Ik ben vier dagen helemaal van de wereld geweest”, jammerde hij. “Als de coronacrisis er niet was geweest dan had ik het gewoon volgehouden.”

Een ochtend na de uitzending werd Shownieuws behoorlijk afgerekend op deze wanvertoning. De Gordon-special van het programma was een regelrechte kijkcijferflop met slechts 376 duizend kijkers.

Dyantha onder vuur

Dyantha lag na de uitzending behoorlijk onder vuur. Zij was door Gordon zelf uitgekozen, omdat hij haar zo’n sterk nieuw talent vond. Na haar uitgebreid te hebben gecomplimenteerd, zag Gordon totaal geen gevaar meer in dit ’tv-talent’. En terecht: er kwam werkelijk geen kritische vraag uit haar mond.

Angela de Jong vond Dyantha’s houding en de hele setting hilarisch. “Dyantha had ter voorbereiding goed bestudeerd hoe Eva Jinek zoiets doorgaans aanpakt. Van het pak tot de pose en blik van opperste concentratie – alles was tot in de puntjes gekopieerd.” En Gordon? Die was weer eens boos over alle kritiek.

Spijt van huilinterview

Inmiddels ziet Dyantha ook wel in wat voor prutswerk ze heeft afgeleverd. “Mede door de omschrijvingen van Gordon gingen veel mensen extra kritisch naar mij kijken, zo van: laten we maar eens even kijken hoe ze het ervan afbrengt. (…) Ik kreeg achteraf veel feedback dat ik veel kritischer op hem had mogen zijn”, zegt ze in Nieuwe Revu.

Kritisch zijn? Daar had Dyantha helemaal niet aan gedacht! “Ik zoiets had van: hij is ons land niets verschuldigd dat hij verslaafd is geweest. Gordon was geen gevalletje-Frits Wester die onder invloed voor de camera stond. Toch had ik na af loop het gevoel dat mensen vonden dat ik Gordon veel harder had moeten aanpakken.”

Van geleerd

Dyantha vindt die kritiek op haar interviewkunsten terecht. Ze heeft spijt van het Gordon-interview. “Daar heb ik veel van geleerd. Ik zou zo’n interview nu anders in gaan.”

Toch is Dyantha haar SBS 6-collega Gordon ‘nog steeds dankbaar voor die kans’. “Hij zei ter plekke tegen me dat hij me veel karakter vindt hebben, dat ik van het beeldscherm af spat bij Shownieuws, dat hij een groot talent ziet en tegelijk ook heel benieuwd naar me was.”

Tja, één keer raden waarom.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u blij dat Gordon naar Dubai is geëmigreerd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen