René van der Gijp doet duckface Matthijs van Nieuwkerk na: ‘Hahaha!’

René van der Gijp deed gisterenavond in zijn talkshow Vandaag Inside de duckface van Matthijs van Nieuwkerk na. “Hij is heel erg in zichzelf gaan geloven denk ik”, aldus de voetbalanalist.

René van der Gijp en Matthijs van Nieuwkerk © SBS 6, RTL 4

Matthijs van Nieuwkerk was deze week veelvuldig in het nieuws, omdat hij een verhalenbundeltje heeft uitgebracht. Over de presentatie daarvan ontstond enige ergernis bij de showmedia, omdat Matthijs alle vragen over zijn privéleven verbood. Waarschijnlijk zat hij dinsdagavond met dezelfde voorwaarden aan tafel bij Beau van Erven Dorens.

Matthijs’ duckface

René van der Gijp heeft gekeken naar die uitzending van Beau en heeft het idee dat Matthijs zichzelf iets te serieus is gaan nemen. “Kijk, die Matthijs… Wij weten echt wel dat Matthijs een intelligente gozer is hoor. We zijn niet gek. Hij is belezen, Charles Aznavour. Dat is gewoon een goede gozer, maar hij gaat het nu overdrijven.”

Je merkt dat aan het gedrag van de presentator, aldus de voetbalanalist. “Hij gaat er nu ook intellectueel bij kijken. Hij gaat zo kijken nu als hij aan tafel zit!”

René doet vervolgens de duckface van Matthijs na (zie foto). “Hahaha!”

Filmster

Johan Derksen heeft het idee dat Matthijs het iets te hoog in de bol heeft gekregen. “Hij gedraagt zich een beetje als een filmster.”

René: “Ja, dat denk ik ook. Hij is heel erg in zichzelf gaan geloven denk ik.”

Johan: “Hij trok een heel literair gezicht.”

Wilfred Genee: “Ja, hij keek er wat zuinig bij, toch?”

Gebakken lucht

Matthijs is een meester in het verkopen van gebakken lucht, vindt René. “Je hebt toch ook bij Matthijs wel eens zitten kijken dat ze het ‘Getal van het jaar’ deden? Dan zaten er vier mensen aan een tafel en die zeiden dan (laat stilte vallen, kijkt bloedserieus, red.): ‘217.’ En dan dacht ik: ja, ook goed. ‘En jij? En jij?’ ’23!’”

Hij vervolgt: “En dan zat die hele tafel daar alsof het ergens over ging! Het ging helemaal nergens over! Dat vond ik geweldig. Dat vond ik echt geweldig.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen