Famke Louise niet van RoddelPraat af: ‘We gaan in hoger beroep’

Famke Louise gedroeg zich triomfantelijk na het door haar gewonnen kort geding tegen RoddelPraat, maar ze is nog niet van haar rivalen af. “We gaan in hoger beroep”, zegt presentator Jan Roos.

Famke Louise en Dennis Schouten © RoddelPraat

Na de onthullingen over het seksuele wangedrag van Ali B heeft RoddelPraat een nooit uitgebrachte rap van Famke Louise laten horen, waarin ze zich zeer negatief uitlaat over haar voormalig manager. “Je man is echt een vieze en hij laat zijn broek zakken”, rapt ze bijvoorbeeld. De mannen van RoddelPraat vroegen zich af: is Famke óók misbruikt door Ali?

In hoger beroep

Famke reageerde woest en spande een kort geding aan tegen presentatoren Dennis Schouten en Jan Roos. “Het zijn wel haar eigen teksten die ze eigenlijk tegenspreekt”, merkte RTL Boulevard-host Frank Dane daarna verbaasd op. Ze werd door RTL Boulevard en Shownieuws kansloos geacht, maar tóch won de zangeres het kort geding.

De financiële schade was fors voor RoddelPraat, maar hun fans hebben nu zóveel geld bij elkaar verzameld dat de heren in hoger beroep kunnen gaan. Jan heeft dit zojuist laten weten in een persbericht.

Volstrekte nonsens

Jan is strijdbaar. “RoddelPraat is veroordeeld wegens het tonen van een diss track over Ali B, die volgens de rechter de privacy van de zangeres zou hebben geschaad. RoddelPraat heeft nieuw bewijs in handen dat dit volstrekte nonsens is en toont dat vanavond in de nieuwe uitzending.”

Om wat voor bewijs gaat het? De opiniemaker tegen RTL Boulevard: “We hebben een filmpje in handen dat ze dit nummer laat horen tijdens een optreden in 2020. Ze staat zelfs mee te dansen. De eigenaar van dit thuisfeestje heeft een verklaring bij ons achtergelaten en met dit bewijs heeft ze geen poot om op te staan.”

Ronald steunt Jan

Het is dus helemaal niet zo dat dit liedje volledig tegen Famkes zin in in de openbaarheid is gekomen, wil Jan zeggen. Hij wijst erop dat RoddelPraat de rap via FunX heeft verkregen en dat de rap ook al helemaal was afgemixt. Het is dus niet een onafgemaakte track die op duistere wijze bij RoddelPraat is beland.

Muziekdeskundige Ronald Molendijk zei vorige week in Shownieuws dat hij partij trekt voor RoddelPraat. “Ik ben het eigenlijk helemaal niet eens met deze uitspraak. (…) Als je het via WhatsApp verstuurt, en dat heeft Famke in eerste instantie gedaan want het is bij radiostations terechtgekomen, dan is het eigenlijk al van je vandaan.”

Achterlijk wijf

Het is bovendien onzin dat RoddelPraat de zangeres geen achterlijk wijf zou mogen noemen, vindt collega Frits Huffnagel. “Wat ik ook opvallend vind: het is misschien niet netjes om te zeggen in een podcast dat iemand een achterlijk wijf is, maar als dat niet meer mag, dan kunnen er heel veel podcasts weg…”

Ronald: “Volgens mij klopt dat gewoon niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het onverstandig dat Famke Louise een rechtszaak is begonnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen