Famke Louise kansloos geacht door RTL Boulevard en Shownieuws

Famke Louise wordt door de showrubrieken RTL Boulevard en Shownieuws kansloos geacht in haar strijd tegen de mannen van RoddelPraat. “Het is persvrijheid. Je mag zeggen wat je wil zeggen.”

Famke Louise en RoddelPraat © YouTube

Een roddelkanaal aanklagen vanwege onwelgevallige berichtgeving is wel het domste wat je kunt doen als BN’er: ze stáán immers al bekend om hun enorm lange tenen en het levert ze vaak alleen maar nóg meer negatieve publiciteit op. Toch is Famke Louise er alles aan gelegen om haar ex-bedpartner Dennis Schouten en Jan Roos op de knieën te krijgen.

Woeste Famke

Dennis en Jan lieten vorige maand in hun YouTube-show RoddelPraat een uitgelekt nummer van Famke horen, waarin ze flink tekeergaat tegen haar voormalig manager Ali B. De heren concludeerden hieruit dat zij misschien óók wel is misbruikt door de rapper. Volgens Famke had het liedje echter nooit uit mogen komen. Ze reageerde woest.

Famke’s rechtszaak tegen de heren diende gisteren en over een paar weken is de uitspraak. “Ik denk persoonlijk – maar ik ben geen Natacha Harlequin – dat ze weinig kans maakt”, reageert Patty Brard in haar programma Shownieuws.

Smaakding

Ronald Molendijk is het daarmee eens. “Die track heeft ze gewoon gemaakt en ze heeft die track eerder ook al gedeeld op haar eigen Instagram. Dat deze mensen, Jan Roos en Dennis, daar een verband mee maken, dat is meer een smaakding.”

Wat vindt hij van de insinuaties over mogelijk misbruik door Ali? Dat lijkt Ronald niet zo vreemd te vinden. “Ze zingt in dat liedje nou ook weer niet: ‘Wat had ik een fijne manager.’”

Alleen maar aandacht

Zo’n rechtszaak is gewoon niet slim, vindt Patty. “Ik kan me wel voorstellen – het meisje heeft net een leuke docu uit met haar nieuwe man en leuke kindje – dat het haar nu niet uitkomt. Maar ja, nogmaals, René (Mioch, red.) zei het ook al: je trekt eigenlijk alleen maar meer aandacht nu.”

Ronald: “Ja, ze heeft een slechte manager. Als ik een manager was, had ik gewoon die track gelijk opgepakt, heel dik geremixt en hem uitgebracht. Van mijn part doe je er een coupletje aan vast waarin je uitlegt waar het liedje precies over gaat. Ik denk dat elk radiostation die plaat gelijk oppakt.”

Lastig punt

RTL Boulevard-advocate Clarice Stenger acht Famke kansloos. Zij zegt: “Het is natuurlijk wel zo dat zij deze track heeft gestuurd naar de radiostations, dus zij heeft hem eigenlijk al geopenbaard. Om je dan vervolgens te gaan beroepen op je privacy en dat mensen ermee aan de haal gaan, is best wel een lastig punt.”

“De rechter zal ook overwegen: Famke Louise is iemand die altijd de publiciteit opzoekt. We hebben nu ook weer een hele documentaire over haar bevalling gezien. Dat zal ook meewegen in die afweging.”

Persvrijheid

Persvrijheid is een groot goed in dit land, aldus Clarice. “Ik denk dat een rechtbank er heel snel naar zal neigen – ook al is het misschien niet een heel chic programma – dat je toch mag zeggen wat je wil zeggen.”

“Ze hebben natuurlijk ook niet zo hard gezegd dat ze misbruikt is, maar als je die track hoort kun je in elk geval wel die suggestie wekken, ondanks het feit dat zij dat ontkend heeft.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

BN'ers die een roddelkanaal aanklagen: sterk of dom?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen