Renze Klamer gesloopt door Özcan Akyol: ‘Hij kan he-le-maal niks!’

Renze Klamer wordt volledig gesloopt door tv-collega Özcan Akyol. De presentator van Sterren op het Doek is totaal niet van hem onder de indruk. “Renze Klamer? Ehm, ja, die kan niks.”

Renze Klamer en Özcan Akyol © Natalia van der Zalm, SBS 6

Dik negen maanden nadat Renze Klamer van de buis werd gehaald met zijn talkshow De Vooravond, maakt hij de overstap van de publieke omroep naar RTL 4. Daar gaat hij in augustus een maandje een latenightshow presenteren en de rest van zijn tijd gaat hij mogelijk opvullen aan de desk van RTL Boulevard.

Onderdak

Johan Derksen reageerde gisteren op het nieuws in de talkshow Vandaag Inside. “Die Renze Klamer hebben ze toen weggestuurd, maar die jongen die er nu zit (Khalid Kasem, red.) is niet beter dan Renze Klamer. En dat meisje wat er nu zit (Sophie Hilbrand, red.) is niet beter dan Fidan.”

Een enorme misser, vindt Johan dat. “BNNVARA heeft die mensen heel onbeschaafd de deur gewezen en daarom vind ik het fijn dat die Renze nu bij RTL onderdak heeft.”

‘Die kan niks!’

Wilfred Genee: “Een groot talent?”

Johan: “Nou, dat wil ik niet zeggen, maar die jongen heeft wel de flair en de uitstraling. Kijk, hij ging heel theatraal piano zitten spelen en liedjes zitten zingen… Ja, daar kijk ik niet voor om zes uur, weet je wel.”

Wilfred: “Wat vind jij van hem?”

Özcan bloedserieus: “Renze Klamer? Ehm, ja, die kan niks.”

Administratie

Renze is erg inwisselbaar, vindt Özcan. “Die zat daar naast Fidan en zij had alle flair en charme. En Renze zat erbij, want Fidan kan geen autocue lezen. Dat kan gebeuren. Dat vind ik ook heel moeilijk – slechte ogen. Fidan kon ook niet timen. En Renze moest de administratie doen. Hij zat daar om die reden naast. Weet je wel, aankondigen van: we gaan nu naar het volgende item, we gaan nu dat doen.

Johan: “Als je een duo doet, dan moeten die elkaar aanvullen, weet je wel. Renze had weinig ervaring, die moest dat vak nog een beetje leren, maar ik vond wel dat het steeds beter ging met hem.”

Overschatting

René van der Gijp: “Het is gewoon een talent, weet je, en als je dat niet beheerst, dan ga je het ook niet beheersen.”

Wilfred: “Maar hij zegt: ‘Hij kan helemaal niks.’”

Özcan: “Hij kan autocue lezen en administratie.”

Nee, Özcan houdt niet van Renze. Hij overschat zichzelf schromelijk, vindt Özcan. “Ik las dat Renze gisteren in het AD, bij ons in de krant, zei: ‘Half Nederland had het over mijn vertrek.’ Maar dan kun je ook niet meer relativeren als je denkt dat half Nederland over jouw vertrek praat. Dan ben je wel iets te veel in jezelf gaan geloven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Renze Klamer wordt overschat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen