Mart Smeets komt niet opdagen bij interview: ‘Sorry, lig in bed’

Mart Smeets heeft een interviewster van de VARAgids keihard laten zitten. Ze zou hem spreken op een Haarlems terras, maar de sportpresentator liet pas uren later iets van zich horen.

Mart Smeets © NOS

Niemand minder dan Mart Smeets is deze week het covermodel van de VARAgids. Het tv-tijdschrift heeft een uitvoerig gesprek met de 75-jarige sportjournalist in petto over zijn rijke leven en carrière. Maar dat gesprek is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen: de eerste poging mislukte faliekant.

‘Sorry, lig in bed’

Interviewster Nathalie Huigsloot sprak met Mart af op een Haarlems terras, maar daar liet hij verstek gaan. “Het is 11 uur in de ochtend, maar geen Mart Smeets te bekennen op het terras van het Haarlemse café ‘NL’. Een half uur na het afgesproken tijdstip nog niet. Zijn mobiel neemt hij niet op”, schrijft ze in de tv-gids.

Pas om twee uur ’s middags liet Mart telefonisch wat van zich horen. “Excuus. Ik ben ziek. Gisteren ben ik gaan slapen en ik word nu pas wakker.”

Oude, zieke man

Mart klonk behoorlijk pessimistisch. Volgens Nathalie stelde hij voor om over een week weer te bellen en dan te kijken hoe de zaken ervoor staan. “Misschien is een interview wel niet meer mogelijk”, voegde hij er weinig hoopvol aan toe. “Want wie zit er te wachten op een oude, zieke man?’”

Een week later was er nog steeds geen witte rook. Nathalie: “Hij moet eerst allerlei onderzoeken afwachten, vertelt hij aan de telefoon. De geruststelling dat er geen haast is, mist zijn doel. ‘Nou bij mij wel,’ bromt hij, ‘opeens ben ik er niet meer, hé?’”

Niet terminaal

Uiteindelijk blijkt er volgens Nathalie ‘gelukkig niets terminaals aan de hand’ te zijn en kon het interview toch tot stand komen. Zij tegen Mart: “Ik hoorde dat je vaak denkt dat je doodgaat, dat je wel iets hypochondrisch hebt.”

Hij: “Oh, wat is vaak en hoe hoor jij dat? Van wie? Van wat? Dat gevoel hebben alle zielige mannen toch weleens. Dat is niet zo erg. Ik ben nog steeds bij machte om dit gesprek te voeren, dus het valt nog wel mee hoor.”

VARAgids

Haar interview met Mart, waarin hij ook vertelt over zijn uithaal naar Matthijs van Nieuwkerk, kunt u lezen via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Mart Smeets een leuke tv-persoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen