John de Mol schrikt zich helemaal rot van vrouwenprotest bij Talpa

John de Mol is zich helemaal ‘rot geschrokken’ van de reacties op zijn interview met Tim Hofman voor het programma BOOS. Het vrouwenprotest bij Talpa heeft hem ‘extra geraakt’.

John de Mol © SBS 6

De vrouwonvriendelijke uitspraken van John de Mol bij BOOS hebben vandaag geleid tot een protestadvertentie in het AD, de krant die door de mediamiljardair wordt geboycot. Wie de advertentie heeft geplaatst? ‘De vrouwen uit je bedrijf’, stond er onder de paginavullende boodschap. Vanzelfsprekend deden de vrouwen dat anoniem.

John schrikt zich rot

John reageert nu op die meedogenloze afrekening van zijn eigen personeel. “Gisteravond ben ik me rot geschrokken van alle reacties op het beantwoorden van de vragen bij BOOS. Ik snapte werkelijk niet waarom vrouwen boos zijn over mijn woorden in plaats van op de daders van seksueel grensoverschrijdend gedrag.”

Hij vervolgt: “Vanmorgen werd ik nog eens extra geraakt door een advertentie in de krant. Direct daarna ben ik in gesprek gegaan met een aantal vrouwen uit het bedrijf, die achter deze advertentie staan, om deze boosheid en teleurstelling te begrijpen.”

‘Ik heb geluisterd’

Nu krabbelt John terug. “Ik heb vooral geluisterd en begrijp nu dat, in tegenstelling tot mijn goede intentie, ik voorbijgegaan ben aan het feit dat ik daarmee volledig onbedoeld de indruk heb gewekt de schuld bij vrouwen neer te leggen.”

De mediamiljardair wil werken aan een cultuuromslag binnen de tv-wereld. “Het is mij duidelijk geworden dat vrouwen zich niet zullen melden als de cultuur in een bedrijf niet als veilig genoeg wordt ervaren. Ik reken het mezelf aan dat dit in mijn bedrijf kennelijk zo is en ga me voor de volle 100% inzetten om dit te veranderen.”

John praat met politiek

John wil dat er nu echt dingen gaan veranderen, zegt hij. “Ik sta open om hier meer over leren met behulp van experts en de dialoog intern hierover aan te gaan. Ik hoop dat daarmee ook een bredere maatschappelijke discussie tot stand komt. Ik ga daar niet op wachten en ben direct begonnen om dit proces in mijn eigen bedrijf op te starten.”

Hij vervolgt: “Inmiddels ben ik uiteraard ook ingegaan op een uitnodiging van de staatssecretaris cultuur en media om hierover in gesprek te gaan.”

Liegt John?

Ondertussen wordt John in hetzelfde AD ook nog eens beticht van liegen over zijn bewering dat er bij The Voice of Holland altijd vier kandidatenbegeleiders zijn. “Dat is onzin, die zijn er niet”, zegt een oud-medewerker. “Er bestaan geen kandidatenbegeleiders bij de productie van The Voice.”

Hij vervolgt: “Als hij doelt op redacteuren – dat was mijn functie bij The Voice Kids en bij The Voice of Holland – dan had ik graag geweten dat mijn functietitel ‘kandidatenbegeleider’ was en niet redacteur.”

Daar blijkt John inderdaad op te doelen. Zijn woordvoerder zegt: “Er waren per productie vier redacteuren die als kandidatenbegeleider aangesteld waren.”

Verklaring

De gehele verklaring:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de vrouwen achter het protest zich écht gemeld hebben bij John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen