Megaruzie tussen Angela de Jong en Johan Derksen: ‘Hielenlikker!’

Jarenlang waren ze twee conservatieve handen op één buik, maar inmiddels is de liefde over tussen Angela de Jong en Johan Derksen. Ze zijn nu verwikkeld in een zeer heftige mediaruzie.

Angela de Jong en Johan Derksen © SBS

Angela de Jong en Johan Derksen waren altijd gewend om complimentjes aan elkaar uit te delen, maar die tijd is voorbij. Johan vindt namelijk dat Angela een hetze voert tegen zijn baas John de Mol, voor wie hij juist uitzending na uitzending in de bres springt. En Angela wordt daar vanzelfsprekend een beetje misselijk van. Ze vindt hem een ‘hielenlikker’.

Hielenlikker Johan

De opiniediva van het AD windt er in haar nieuwste column geen doekjes om. Ze spreekt over ‘bekende koppen die avond aan avond aan het hielenlikken zijn en alles wat John doet de hemel in prijzen of vergoelijken’. “Johan Derksen is tegenwoordig aanvoerder van het clubje”, aldus Angela.

Nou, die sneer pikt Johan niet. Hij trok gisteren fel van leer tegen Angela in de weekafsluiter van VI Vandaag. “Het lijkt wel of mensen zich ervoor schamen om John de Mol aardig te vinden, goed te vinden. John de Mol is de grote boef van Nederland en die moet massaal aangepakt worden, maar de argumenten…”, brieste hij.

‘Schijt aan Angela!’

Wat vindt Johan ervan dat Angela hem een hielenlikker noemt? “Ja, maar wat Angela de Jong vindt, daar heb ik echt schijt aan. Daar kan ik heel goed tegen. Ik vind Angela iemand die met een hetze bezig is en dat kan ik aantonen en Angela de Jong mag mij een hielenlikker noemen. Dat vind ik helemaal niet erg.”

Wilfred Genee: “Je zegt een hetze, maar ze heeft sinds deze zomer acht columns geschreven over Talpa. Dat is toch niet zo heel veel of wel?”

Johan: “Nou… (…) Het zal me een worst zijn. Ik zit hier en ik geef mijn mening en Angela de Jong mag ook haar mening geven. Ze mag ook over mij schrijven.”

Afzegging

Voordat de Voice-rel losbarstte was er nog sprake van dat Angela aan zou schuiven in VI Vandaag. Hoe zit dat nu? Wilfred: “Iedereen denkt dat we haar niet hebben uitgenodigd. We hebben haar afgelopen dinsdag al uitgenodigd voor de aflevering van donderdag, maar ze gaf de voorkeur aan Beau omdat ze daar al een afspraak mee had. Het is dus ook niet zo dat we elkaar uitsluiten, hè?”

Johan: “Angela de Jong is van harte welkom, dat is ook geen probleem.”

Hélène Hendriks: “Angela de Jong is ook niet de flauwste trouwens. Die gaat ook gewoon hier zitten, dat weet ik zeker.”

Buikspreekpop

Het is evident dat Johan inmiddels is verworden tot de buikspreekpop van John. Wilfred: “Kun je je voorstellen dat mensen wel het gevoel krijgen dat je John wel héél erg aan het verdedigen bent op dit moment?”

Johan: “Ja, maar als dat toevallig mijn mening is? Ik vond dat hij het goed deed en ik vond het moedig en slim dat hij daar ging zitten. Ik was erdoor verrast. Ik zat te kijken en plotseling zit John daar. Dan denk ik: dat heb je goed gedaan. En dan komen alle columnisten uit hun holen en die denken: ha! Die willen helemaal niets goeds en positiefs over De Mol schrijven, want dat wordt niet gewaardeerd in hun kringetje.”

Fragment

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar ergert ú zich aan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen