Johan Derksen alwéér door het vuur voor John de Mol: ‘Zó moedig!’

Johan Derksen koketteerde jarenlang met zijn ‘geestelijke onafhankelijkheid’, maar tegenwoordig ademt hij Talpa. Eigenlijk kan John de Mol bijna niks fout doen bij hem. “Hij is zó moedig!”

John de Mol en Johan Derksen © William Rutten, VI Vandaag

Met trots brengen dat je voor John de Mol werkt kón al niet, maar inmiddels begint een dienstbetrekking bij Talpa gewoon een beetje gênant te worden. Dat gaat echter niet op voor Johan Derksen. Hij is een trotse Talpa-ster en grijpt iedere gelegenheid aan om in de bres te springen voor De Grote Leider.

Johan ❤️ John

In nog geen paar dagen tijd is Johan fel van leer getrokken tegen Angela de Jong omdat hij haar te kritisch vindt over John de Mol – ze voert volgens hem een hetze – én liet hij namens Talpa weten dat het wangedrag van Jeroen Rietbergen niet in 2016 maar in 2019 gemeld is. Gunstig voor John, omdat Jeroen na 2019 minder slachtoffers heeft gemaakt.

Gisteren begon Johan wéér vuur te spuwen over Angela. Zij vindt, net als de meeste mensen, dat John de Mol volledig heeft gefaald met zijn interview met Tim Hofman in de Voice-special van BOOS. “Ik wist werkelijk niet wat ik hoorde”, schrijft Angela in haar beruchte AD-column.

Weerzinwekkend

Angela vindt het ongelooflijk dat John vrouwen de schuld geeft van het onder de pet blijven van overschrijdend gedrag. Het leidt zelfs bij de vrouwen binnen Talpa tot groot ongenoegen. “Weerzinwekkend, een ander woord heb ik er niet voor”, aldus de opiniediva.

“Maar ergens verbaasde het me niet, want iedereen die meer dan drie oud-medewerkers van Talpa spreekt weet dat daar in Laren meer mannen op een dubieuze manier met vrouwen omgaan.”

‘John is heel moedig!’

Nou, daar is Johan ook alweer boos over. “Ik ben niet verbaasd dat Angela de Jong een heel negatieve column heeft geschreven over John de Mol, want dat doet ze minimaal drie keer in de week. Ik heb het al een keer een hetze genoemd. Zij wist niet zeker of de ontboezemingen van de heren of de reactie van John de Mol het meest stuitend was.”

Daar is Johan het niet mee eens, vervolgt hij in VI Vandaag. “Nou, ik vond het heel moedig dat De Mol daar is aangeschoven. Hij is overal uitgemaakt voor lafaard. Ik vind dat hij heel rustig en beheerst antwoord gaf op alle vragen. Ik vind niet dat hij daar een heel kille indruk maakte.”

Angela en d’r bek

Wilfred Genee: “Liep het over van de empathie, vind jij?”

Johan: “Ja, maar Angela de Jong is de laatste die het woord empathie in d’r bek mag nemen, hè? Nou, dat heeft ze totaal niet. Die zit elke avond te orakelen aan een talkshowtabfel alsof zij de wijsheid in pacht heeft.”

Wilfred: “Daar hebben wij ook last van, hè?

Johan: “Maar wij zijn niet zo kil als Angela de Jong en dat zal John de Mol ook nooit worden.”

‘Talpa treft geen blaam’

Talpa treft helemaal geen blaam in het Voice-misbruikschandaal, vindt Johan. “Er liepen ook vier dames en gastvrouwen rond die aanspreekbaar waren.”

Rob Goossens: “Ja, maar Johan, dat is toch wel een beetje alsof een huis affikt en dan zeggen: ‘In de kelder ligt een brandblusser.’ Het is gruwelijk misgegaan. Wat maakt er nog uit dat er een loket was?”

Johan: “Ja, maar waardoor is het misgegaan? Door de organisatie Talpa of dat drie smeerlappen er een klerezooi van maken?”

Rob: “Allebei.”

‘Hij bedoelt het goed!’

Britt Dekker vindt het ook zwak dat John met zijn vinger wijst naar vrouwen. “Zorg dat je er geen last van kúnt hebben. Het begint bij de mannen die het doen. Doe je werk, gedraag je professioneel en blijf van die vrouwen af. Ga geen appjes sturen!”

Johan stelt dat John het zo goed bedoelde. “Jawel, maar John is daar gaan zitten, heeft dat programma gezien, is zich de tering geschrokken en is vervolgens geïnterviewd. Die heeft daar met ingehouden woede gezeten. Wat hij nu zegt bedoelt hij heel goed en positief ten opzichte van de vrouwen, maar dat wordt dan toch weer een tikkeltje anders uitgelegd. Ik begrijp wel wat hij bedoelt. Hij bedoelt niet dat die vrouwen slecht zijn, maar die drie mannen hebben het hele Talpa laten wankelen!”

Goedkoop scoren

Dan gaat Johan verder met zijn hetze tegen Angela: “Het kwalijke is ook nog in Angela de Jongs column die ik las dat ze insinueert dat er in Laren nog veel meer van dit soort gevallen spelen van mannen die in Talpa-dienst zijn ten opzichte van vrouwen. Dit zijn insinuaties zonder bron. Dit is heel goedkoop scoren.”

John is gewoon een topper, vindt Johan. “John is een beetje de peetvader van de familieclan en die wil wel alles graag in goede vrede bij elkaar houden. Hij is wel de familieman, hè?”

Wilfred: “Nu zet je hem neer als een hele warme, empathische man ineens. Dat is wel mooi. Je bent van de fanclub, hè, jij?”

Johan: “En woordvoerder!”

Teleurstellend.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat geslijm van Johan Derksen over zijn werkgever John de Mol ook zo jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen