Angela de Jong noemt statement Talpa leugenachtig: ‘John wist dit’

Angela de Jong vindt het om te kotsen dat Talpa beweert ‘net als iedereen enorm geschrokken’ te zijn over het grensoverschrijdende gedrag bij The Voice of Holland. “John de Mol wist dit gewoon.”

Angela de Jong en John de Mol © NPO

De bekentenis van Jeroen Rietbergen, de geliefde van Linda de Mol, in de misbruikzaak van The Voice of Holland legt een nóg grotere beerput bloot. Hij stelt namelijk al jaren geleden door zijn ‘opdrachtgever’ op de vingers getikt te zijn vanwege zijn seksuele wangedrag achter de schermen. Pas nu hij door de media betrapt is, stapt hij op.

Enorm geschrokken?

Maar wie bedoelt hij dan met opdrachtgever? RTL zegt niet op de hoogte geweest te zijn van Jeroens seksuele relaties bij het programma en ook de huidige Voice-producent ITV zegt van niets te weten: “Er is bij ITV Studios sprake van een zero-tolerance beleid ten aanzien van het soort gedrag waarvan wordt gezegd dat het heeft plaatsgevonden.”

Dan blijft er nog één partij over: Talpa Media van John de Mol. Hij was in 2016, het jaar waarin Jeroen volgens RTL Boulevard op de vingers is getikt, nog de producent van The Voice. Maar ook de mediamiljardair liet gisteren via zijn woordvoerder weten ‘net als iedereen enorm geschrokken‘ te zijn.

Angela wijst naar John

AD-diva Angela de Jong denkt dat John de leugenaar is in dit gezelschap. “Het wil er bij mij niet in dat de grote Talpa-baas van niets wist, want zijn zus en zwager gingen hierdoor nota bene een poos uit elkaar”, schrijft ze in het AD.

Ze vervolgt: “De De Molletjes zijn heel close, kijk maar naar hoe ze elkaar steeds weer baantjes toeschuiven. En hebben een vergevingsgezind hart, zie het interview van vreemdganger Marco Borsato met Linda.”

Zwager van John

Ook Jeroen is met fluwelen handschoenen behandeld, aldus Angela. “Ieder ander zou na gerommel met deelnemers en ‘repetities’ op hotelkamers op staande voet ontslagen worden.”

“Maar nee hoor, niet het familielid van John. Die werd streng toegesproken door ‘zijn opdrachtgever’ (…) en een seizoen later weer op een nieuwe lichting kandidaten losgelaten.”

Leugenachtig Talpa

Talpa zit hier keihard te liegen, meent Angela. “Het is om te kotsen, wat deze zaak blootlegt. Je zal maar een kind hebben dat mee wil doen aan The Voice. Je zal maar deelnemer zijn met een droom.”

“En je zal maar Talpa zijn dat het leugenachtige statement durft uit te doen dat ze daar ‘geschokt zijn’ en ‘van niks weten’. Hoe dom denken ze dat we zijn?”

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Talpa zegt 'enorm geschrokken' te zijn. Eerlijk of leugen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen