Bridget Maasland denkt dat John de Mol ervan wist: ‘Eén grote familie’

Bridget Maasland denkt dat niet alleen Linda de Mol al jaren wist van het seksuele wangedrag bij The Voice of Holland, maar ook haar broer John de Mol. “Het is natuurlijk één grote familie.”

Bridget Maasland © RTL

The Voice-bandleider Jeroen Rietbergen, de geliefde van Linda de Mol, heeft bekend dat hij zich seksueel grensoverschrijdend heeft gedragen achter de schermen van het programma. Hij onthult dat hij al jaren geleden op de vingers is getikt door zijn ‘opdrachtgever’. RTL en de huidige Voice-producent ITV zeggen echter van niets te weten.

‘Eén grote familie’

Volgens RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade is dat goed mogelijk, omdat Jeroen al in 2016 zou zijn terechtgewezen. Op dat moment werd The Voice nog geproduceerd door John de Mols toenmalige productiebedrijf Talpa Media. Is het dan John die zijn zwager Jeroen op de vingers heeft getikt? En heeft hij dat al die jaren verzwegen?

Bridget Maasland hint er in RTL Boulevard op dat het erop lijkt dat John het baantje van zijn zwager heeft veiliggesteld: “Het zit wel raar in elkaar. Als het in 2016 was dat hij zijn vrouw, maar ook zijn opdrachtgever – dat was destijds nog Talpa – hiermee heeft geconfronteerd… Dat is natuurlijk één grote familie uiteindelijk.”

‘John wist ervan’

Tv-kenner Rob Goossens sluit dan ook niet uit dat John degene is die Jeroen op de vingers heeft getikt. “Ja, inderdaad, want in die tijd was The Voice nog helemaal van John de Mol. Hij heeft het over een opdrachtgever en of het RTL was geweest of Talpa, dat is uit het statement niet op te maken.”

“Maar het was eigenlijk allemaal de familie De Mol waarin zich dit afspeelde. Het is dus niet uitgesloten dat hij door John de Mol op de vingers is getikt van: ‘Niet meer doen’, maar wél aan heeft mogen blijven als bandleider.”

Rozengeur en maneschijn

Bridget stelt dat de Molletjes in elk geval heel goed mooi weer kunnen spelen. Zo heeft niemand ooit iets gemerkt van de relatiepauze tussen Linda en Jeroen. Ze zijn jaren geleden uit elkaar geweest nadat Jeroen zijn wangedrag opbiechtte bij Linda.

“Eigenlijk ga je nu alles in een ander perspectief zetten, want zoveel rozengeur en maneschijn is er dus eigenlijk niet binnen de relatie”, zegt Bridget.

RTL wist van niks

RTL wist naar eigen zeggen van niets. Als John er wél van heeft geweten, zou dat tot een vertrouwensbreuk tussen beide partijen kunnen leiden. En dat komt John niet goed uit, want zijn voornemen is om dit jaar te gaan fuseren met RTL.

Aran: “Waarom heeft Talpa in die tijd RTL niet op de hoogte gebracht van dat dit heeft gespeeld? Dat blijf ik me echt afvragen. Als zoiets gebeurt bij zo’n programma… Natuurlijk kun je in therapie gaan, maar niemand heeft dit bij de zender gemeld.”

Talpa reageert

John de Mols huidige tv-bedrijf Talpa Network laat weten ‘net als iedereen enorm geschrokken’ te zijn van de berichten over The Voice, maar verder wil een woordvoerder er niets over kwijt. “De zender RTL en producent ITV hebben besloten om tijdens het onderzoek niet naar buiten te treden en daar sluiten wij ons bij aan.”

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat niet alleen Linda, maar ook John de Mol het wangedrag bij The Voice onder de pet heeft gehouden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen