Ook Martijn Krabbé beweert niets te hebben geweten van Voice-misbruik

Martijn Krabbé beweert net als zijn collega-presentator Chantal Janzen niets te hebben geweten over het grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Ze zeggen allebei ‘in shock’ te zijn.

Chantal Janzen en Martijn Krabbé © RTL

Tim Hofman heeft met zijn programma BOOS langdurig onderzoek gedaan naar seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice of Holland. RTL heeft de show direct van de buis gehaald, er is aangifte gedaan tegen Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen (de vriend van Linda de Mol) heeft zijn wangedrag bekend en neemt nu ontslag.

Iedereen ‘in shock’

Jeroen vertelt in zijn verklaring dat de makers van The Voice hem al jaren geleden hebben aangesproken op zijn seksueel overschrijdende gedrag en dat hij zijn geliefde Linda de Mol toen ook al heeft ingelicht. Normaal gesproken word je na zulk gedrag op staande voet ontslagen, maar kennelijk profiteert Jeroen van zijn banden met de Mol-familie.

Eén ding is zeker: er hebben meerdere mensen jarenlang geweten over het seksueel wangedrag bij The Voice, maar nu het nieuws de pers bereikt is iedereen ‘in shock’ en ‘verrast’. Zelfs producent ITV, waarvan Jeroen zegt dat juist zij hem jaren geleden hebben aangesproken op zijn wangedrag, zegt in de media van niets te weten.

Chantal en Martijn

Ook Chantal Janzen en Martijn Krabbé zijn naar eigen zeggen verrast. Chantal: “Geschokt over de berichten omtrent The Voice. Sterkte aan alle betrokkenen. Schande voor de hardwerkende mensen aan en in dit programma die hier niets van weten en niets mee te maken hebben. Onderste steen moet boven.”

En Martijn: “Ik ben compleet overvallen en in shock door het nieuws over The Voice. Verschrikkelijk. Het is heel goed dat alles wordt onderzocht. Ik hoop dat de waarheid boven tafel komt. Voor nu wil ik iedereen die hier schade en verdriet door is toegebracht heel veel sterkte wensen.”

Coaches Glennis Grace en Waylon laten soortgelijke geluiden horen.

Argwaan

Veel mensen hebben argwaan over al die Voice-sterren die van niets zeggen te weten. Zo vraagt Parool-verslaggever Roelf Jan Duin aan Martijn: “Dus je bent indertijd niet geïnformeerd over Rietbergen?” Daar geeft Martijn geen antwoord op.

Ton F. van Dijk, de voormalig netmanager van NPO 1, twittert: “Meerdere mensen van The Voice of Holland betrokken bij seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dan heb je het over bedrijfscultuur en kom je ook automatisch bij de eindverantwoordelijke managers terecht.”

Eén ding is zeker: Linda de Mol verliest de gunfactor van het publiek nu bekend is dat zij jarenlang heeft geweten van het seksueel wangedrag bij The Voice. En het programma zelf lijkt onherstelbaar beschadigd. Er is immers geen vader of moeder meer die zijn kind nog met een gerust hart mee laat doen aan de juniorvariant.

Yvonne

Ondertussen komen er steeds meer verhalen los over wangedrag bij The Voice. Yvonne Coldeweijer deelt het volgende:

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat er iets heel smerigs gaande is bij The Voice of Holland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen