Linda de Mol weet al jaren van seksueel wangedrag bij The Voice

Linda de Mol weet al jaren van het seksuele wangedrag van haar liefdespartner Jeroen Rietbergen bij The Voice of Holland. Sterker nog: ze hebben daardoor al een tijdelijke relatiepauze achter de rug.

Linda de Mol en Jeroen Rietbergen © RTL

The Voice-bandleider Jeroen Rietbergen heeft zich, net als mogelijk Ali B en andere medewerkers, schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma. Het is onderdeel van een enorme misbruikzaak bij The Voice die aan het licht is gebracht door Tim Hofman. RTL heeft de talentenjacht daardoor per direct van de buis gehaald.

Seks bij The Voice

Linda de Mol weet al jaren wat haar vriend heeft uitgespookt bij The Voice, blijkt uit zijn verklaring aan RTL Boulevard. “Tijdens mijn jarenlange betrokkenheid bij The Voice of Holland heb ik contact van seksuele aard gehad met enige bij het programma betrokken vrouwen en seksueel getinte whatsappberichten uitgewisseld”, zegt Jeroen.

Zijn gedrag is ‘volledig verkeerd’ geweest, zegt Jeroen. “De dingen die ik heb gedaan had ik nooit moeten doen. Uiteraard ben ik hierdoor ook ten opzichte van mijn gezin en mijn opdrachtgever in de fout gegaan. Dit alles ben ik mij al een aantal jaren zeer bewust, vanaf het moment dat ik door mijn opdrachtgever streng ben aangesproken op mijn gedrag.”

Breuk met Linda

De makers van The Voice weten het dus ook al jaren. Nadat hij betrapt was, bekende Jeroen alles aan Linda. “Ik heb toen met grote schaamte mijn vrouw op de hoogte gesteld. Dat heeft tot gevolg gehad dat onze relatie is beëindigd en wij uit elkaar zijn gegaan, met veel verdriet voor mijn gezin.”

Jeroen heeft na die breuk therapie gevolgd. “Voor mij was meer dan duidelijk dat mijn gedrag richting een aantal personen ontoelaatbaar was geweest, maar ook dat ik er zonder professionele hulp niet uit zou komen. De therapie die ik daarna lange tijd heb gevolgd heeft tot gevolg gehad dat ik mijn gedrag drastisch en permanent heb kunnen veranderen.”

Weer bij elkaar

Nu zijn Linda en Jeroen weer gezellig bij elkaar. “Mijn gezin is weer bij elkaar, hoe moeilijk de situatie voor mijn vrouw ook is geweest en nu weer is. Voor haar kan ik alleen maar grote bewondering en liefde voelen met veel dankbaarheid voor het feit dat zij mij destijds uiteindelijk niet definitief heeft laten vallen.”

“Bij mijn gezin en mijn werkgever ben ik al eerder diep door het stof gegaan, maar bij deze wil ik aan de betreffende vrouwen mijn oprecht gemeende excuses aanbieden voor dingen die ik nooit had mogen doen.”

Ontslag

Jeroen stopt per direct als bandleider bij The Voice. “Omdat ik niet wil dat mijn opdrachtgever als gevolg van mijn gedrag onnodig in verlegenheid zal worden gebracht stop ik direct met mijn werk voor The Voice programma’s.”

“Alles spijt mij meer dan ik in deze verklaring kan verwoorden.”

Vreemdganger

Er gaan al jaren geruchten dat Jeroen een echte vreemdganger is. In 2013 waren er roddels over een affaire met realityster Renée Gunning, maar dat ontkrachtte hij. “Door veel praten zijn Jeroen en ik er samen uitgekomen. En eerlijk is eerlijk: we zijn er sterker uitgekomen”, zei Linda later.

Toen Linda en Jeroen elkaar veertien jaar geleden leerden kennen, had hij nog een relatie met Lieke van Lexmond. De tv-koningin is nooit met Jeroen getrouwd, maar gaf afgelopen november aan dat wel graag te willen doen.

Op de cover

Jeroen en Linda op de cover:

Alle artikelen over het misbruikschandaal rond The Voice kunt u vinden op deze pagina.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol vergeeft haar vriend voor zijn seksuele wangedrag bij The Voice. Vindt u haar zwak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen