Wilfred Genee walgt van Fidan Ekiz: ‘Geen behoefte aan contact’

Wilfred Genee neemt de uitgestoken hand van Fidan Ekiz niet aan. Hij heeft totaal geen behoefte meer aan contact met zijn vroegere tv-vriendin. “Dan heeft ze je echt wat geflikt.”

Wilfred Genee en Fidan Ekiz © NPO

Er zijn volgens Wilfred Genee maar weinig mensen zo vals en onbetrouwbaar als Fidan Ekiz. De twee trokken jarenlang erg goed met elkaar op, omdat hij haar mentor was op tv-gebied. Het liep vorig jaar zomer echter helemaal spaak, toen Wilfred ervoor koos om op Fidans avond bij Op1 een boekje open te doen over zijn ruzie bij Veronica Inside.

Fidan wil hereniging

Wilfred vond dat hij véél te kritisch bevraagd werd door Fidan en haar co-host Jeroen Pauw. Het liep echt he-le-maal uit de hand bij Op1: Wilfred begon na de uitzending hysterisch te krijsen tegen Fidan, waardoor zelfs zijn vrouw moest ingrijpen. Sindsdien heeft Wilfred haar in zijn radioprogramma regelmatig afgekraakt.

Vorige week liet Fidan in de talkshow van Johnny de Mol plotseling weten open te staan voor een hereniging met Wilfred. “Ik heb toen destijds al gezegd – ik had een redacteur aan de lijn – dat ik nog steeds bij Friday Move zou willen aanschuiven. Ik had een datum staan en daarna heb ik niks meer gehoord. Ik kom graag, hartstikke leuk.”

Wilfred weigert

Wilfred péinst er niet over, reageert hij nu op Radio Veronica. Op de radio probeert sidekick Rick Romijn de boel te lijmen: “We hebben nog een paar weken, dus we moeten eigenlijk alles dat we willen bespreken met jou nu bespreken. Je weet uit ervaring: je ziet elkaar nooit meer, je spreekt elkaar nog één keer in het jaar. Sta je daarvoor open?”

Daarop zegt Wilfred: “Ik denk dat ik weet waar je naartoe gaat. Nee, daar sta ik niet voor open.”

Rick: “Jij staat er niet voor open?”

Wilfred: “Ik sta er niet voor open.”

Oprecht jammer

Rick: “Dat vind ik echt jammer. Ik had gehoopt dat jij daar open voor zou staan.”

Wilfred: “Waarom?”

Rick: “Nou, omdat jij dan kan laten zien dat jij boven het probleem staat.”

Wilfred: “Nou, ik heb er even geen behoefte aan als je het niet erg vindt.”

Rick: “Oké, ik zie de mensen hier denken van: waar heeft hij het over? Fidan, daar gaat het over. Die heeft eigenlijk aangegeven dat ze openstaat voor een verzoening met Wilfred Genee.”

Wilfred: “Ja, dat kan ik me in haar geval heel goed voorstellen.”

Best wel raar

Rick: “Wat best wel raar is, Wilfred: jullie waren hele goede maatjes.”

Wilfred: “Hele goede maatjes, dat valt ook wel mee, maar we konden het goed met elkaar vinden, maar ik begeleidde haar een beetje en coachte haar een beetje.”

Rick: “Ja, en dat is opeens opgehouden na jullie aanvaring bij Op1, maar is niet ook elke ruzie bedoeld om weer bij te leggen uiteindelijk?”

Wilfred: “Wel op het moment dat iemand daar open en eerlijk over is, maar niet als iemand andere informatie verspreidt die niet klopt. Dan heb ik geen behoefte meer om daar iets mee te doen.”

Onbetrouwbaar

Nieuwslezeres Florentien van der Meulen: “Ze is dus niet betrouwbaar?”

Wilfred: “Dat zijn jouw woorden, maar de dingen die ze er over zegt kloppen niet, dus in dat opzicht heb ik er geen behoefte aan dan. We hoeven er niet al te veel tijd aan te besteden, maar ik heb toen een heel verhaal over geschreven en dat heb ik aan Niels laten lezen. Nou, Niels, wat was jouw conclusie?”

Sidekick Niels van Baarlen: “Ik begrijp heel goed wat Wilfred bedoelt en als dit het verhaal is, dan zou ik er werkelijk waar geen telefóóntje meer aan wagen.”

Wilfred: “Dan zijn we eruit.”

‘Ze heeft je wat geflikt!’

Florentien: “Dan heeft ze je echt wat geflikt.”

Niels: “Je hebt naaien en naaien.”

Rick: “Je staat er niet voor open dus!”

Wilfred na een muzikale onderbreking: “Inderdaad: bel dan gewoon, hè, in plaats van steeds de publiciteit ermee te zoeken. Wat een onzin zeg, hé. We hebben gewoon allemaal een nummer en die kun je gewoon bellen. Wat een onzin.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee: een dramaqueen of heeft Fidan hem genaaid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen