Wilfred Genee bij Op1: ‘Ik ben hier verdomme genaaid!’

De zondag-Op1 die twee weken geleden werd uitgezonden was de spannendste van het seizoen: de sfeer tussen Jeroen Pauw en Fidan Ekiz aan de ene kant en Wilfred Genee aan de andere kant was erg ijzig. Achter de schermen zijn de betrekkingen tussen het drietal erg goed, maar tijdens de uitzending werd Wilfred ineens fel aangepakt vanwege zijn Judas-actie in Veronica Inside. Over wat er daarna gebeurde is al het een en ander gezegd en nu klapt ook Dennis Schouten uit de school.

Dennis Schouten, leerling van Wilfred Genee, weet wel wat er gebeurd is nadat de uitzending plotseling eindigde. “Ik heb vernomen dat hij woest was op Fidan en Jeroen. Hij heeft gezegd: ‘Ik ben hier verdomme genaaid. Wat is er zojuist gebeurd? Dit is niet zoals het was bedoeld en waarom ik hierheen ben gehaald’“, vertelt hij in de Weekend.

Eigenlijk kreeg Wilfred gewoon een koekje van eigen deeg, aldus Dennis. “Hoe Fidan Wilfred benaderde met andere inzichten en tegengas gaf, is precies de manier hoe hij dat zélf in interviews ook doet om het iemand heel moeilijk te maken.

Zelf heeft Dennis een rode kaart gekregen van Wilfred: de presentator is ineens klaar met het tv-talent, omdat hij niet genoeg aan zijn kant zou staan. “Na de uitzending appte ik hem: ‘Ben je nu tevreden?’ ‘Nee’, kreeg ik terug. Later hoorde ik dat het daar uit de hand was gelopen. Die blik die Wilfred Jeroen Pauw gaf, gaf hij mij ook toen ik onverwacht in Dordrecht stond om de mannen van VI op te wachten voor PowNed.

Tijdens die schnabbel in Dordrecht, twee dagen na de racismespecial van VI, stonden Johan Derksen en René van der Gijp Dennis wél te woord, maar Wilfred niet. “Hij gaf me de wat-naai-je-me-nu-blik. Het was erg ongemakkelijk. Ik moest nieuws halen en dat kan hij mij niet kwalijk nemen. Toch was hij teleurgesteld in mij.

Wilfred is nu een soort kat in het nauw en die maakt rare sprongen. In zijn geval ook nog de verkeerde kant op… Hij weet dat de karakters van René van der Gijp en Johan Derksen momenteel sympathieker zijn dan die van hem ,doe dan gewoon wat zij en de mensen van je willen. Je verliest anders altijd.

Lees ook:
Fidan Ekiz gaat helemaal los in Op1: ‘Arie is NSB’er’ (29 juni)
‘We hebben een app-kreet Danny Vera klinkt racistisch’ (29 juni)
Herrie bij Op1: vrouw Wilfred grijpt in na fittie met Fidan (30 juni)
‘Wilfred Genee ging volledig uit zijn plaat bij Op1’ (1 juli)
Wilfred Genee vindt Dennis Schouten een verrader (1 juli)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen