Edwin Evers en Mattie Valk mengen zich in Marco Borsato-rel

Edwin Evers en Mattie Valk hebben gisteren in de talkshow van Beau van Erven Dorens hun mening gegeven over de rel rondom Marco Borsato. “Sorry, dat laat je toch niet over je zeggen?”, klinkt het.

Mattie Valk en Edwin Evers © RTL

Voor de tweede avond op rij heeft Beau van Erven Dorens in zijn programma de geruchten over Marco Borsato besproken. Volgens Marc-Marie Huijbregts is het een ‘supereigenaardige zaak’. “Ik hoor Evert Santegoeds zeggen van: ‘Hij móest wel iets zeggen.’ Dan denk ik: waarom moest hij nu iets zeggen? Waarom heeft hij zichzelf laten verleiden?”

Mattie Valk reageert

Zou Marc-Marie dan zijn blijven zwijgen als hij Marco was? “Als ik het niet gedaan had, dan zou ik gewoon hebben gedacht: het zijn geruchten, veel plezier ermee dat iemand dat op internet zegt.”

Qmusic-ster Mattie Valk daarop verbaasd: “Maar sorry, dat laat je toch niet over je zeggen? Als jij weet dat het niet waar is, Marc-Marie, dan start je toch een movement om dat duidelijk te maken? Dit is ongeveer het ergste wat je over iemand kunt beweren. Dan trek je toch fel van leer en zeg je: ‘Dit heb ik niet gedaan.’ Met alles wat je bij machte hebt om dat duidelijk te maken.”

Yvonne van internet

Marc-Marie: “Die Yvonne op internet zegt dat dan, zeg maar.”

Mattie: “Ja, maar die heeft inmiddels ook gewoon een substantieel publiek en die is best wel groot. Mede door haar komt het nu ook een soort van bovengrond en in de alledaagse media.”

Marc-Marie: “Die zou ik dan aanpakken. Ik zou haar aanpakken en denken: dan begin ik tegen haar aangifte te doen van laster en smaad, en dan kijken wat er gebeurt. Maar wat hij nu doet is een soort heel eigenaardig persbericht eruit sturen, waarvan we allemaal niet snappen wat hij nou precies wil en zegt.”

Edwin Evers kritisch

Radiogrootheid Edwin Evers vindt dat we het er sowieso niet over moeten hebben. “Ik vind het heel heel lastig. Het is ook zo’n precair, moeilijk, zwaar en gevoelig onderwerp. Het is al heel lastig om over te praten als je alle feiten boven tafel hebt en die hebben we niet. Dat maakt het bijna onmogelijk om er iets over te zeggen.”

Hij vervolgt: “Ik zit ook steeds te kijken van: wat is er gebeurd? We weten eigenlijk helemaal niks en iedereen die het erover heeft zegt: ‘We weten eigenlijk niks’, maar de hele avond wordt erover gesproken.”

‘We weten niks!’

De media moeten Marco met rust laten, vindt Evert. “Gisterenavond zaten jullie er een kwartier over te praten, we praten er nu weer een kwartier over en dan vragen mensen zich af: ‘Waarom reageert Marco?’ Ja, omdat wij het er hier met z’n allen aan tafel over hebben.”

“Je móet op een gegeven moment een statement maken, want doe je dat niet, dan zegt iedereen: ‘Ja, hij reageert niet, dat is niet in orde.’ Dan reageert hij wel en dan deugt het persbericht niet. Iedereen vindt overal wat van, maar we weten niks.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Edwin Evers gelijk? Moeten de media weer zwijgen over de geruchten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen