René van der Gijp geeft Remy Bonjasky veeg uit de pan: ‘Onzin!’

René van der Gijp geeft Remy Bonjasky een veeg uit de pan. Hij ergert zich groen en geel aan de talkshowoptredens van de voormalig kickbokser. “Hij praat gewoon onzin!”

Remy Bonjasky en René van der Gijp © RTL

Remy Bonjasky is een fel tegenstander van het coronavaccin en laat dat regelmatig blijken in talkshows op televisie, zoals ook afgelopen week bij Beau van Erven Dorens. Hij geeft dan aan geen vaccin te willen, omdat hij gezond leeft en heel veel sport. Dan is je lichaam sterk genoeg om het coronavirus te verslaan, denkt de sportschoolhouder.

René valt Remy aan

Volstrekte onzin, zegt René van der Gijp in zijn programma Veronica Inside. “Wat ik niet begrijp aan die Raymond Bonjasky. Die zit maar iedere keer aan die talkshowtafeltjes te roepen dat hij zo gezond is, hard traint en goed eet. Dan denk ik: Remy Bonjasky, er liggen er heel veel in het ziekenhuis die zoals jou hard trainen en gezond eten.”

Eigenlijk is Remy hier gewoon fake news aan het verspreiden, aldus René. “Het is gewoon pertinent niet waar wat hij zegt.”

Flink uitzieken

René komt daarop met een voorbeeld. “Die Kimmich van Bayern München is drie weken hard ziek geweest en heeft nu vocht achter z’n longen en ze zijn bang dat als ze hem nu laten trainen, dat hij het aan zijn hart krijgt. Die moet nu waarschijnlijk maanden uitzieken van die corona.”

“En gaat die Bonjasky elke keer zitten roepen van: ‘Ik krijg nergens langs van, want ik ben gezond en ik eet goed.’ Dan denk ik: ja, dan kun je toch wel tegen hem zeggen: ‘Ja, dat geldt voor jou, maar echt niet voor iedereen.’ Dat is niet voor iedereen.”

Niet serieus

Volgens Johan Derksen wordt Remy totaal niet serieus genomen. Men doet niet eens meer een poging om hem uit te leggen dat het vaccin wél werkt, aldus de voetbalkenner.

“Die kinderarts zat naast hem en dacht: hier hoef ik geen discussie mee aan te gaan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen